Звездаши на каљењу – Митуљикић прецизан

3

У викенду за нама, на теренима широм Србије је наступило чак девет фудбалера Црвене звезде, који искуство стичу у другим клубовима. Посебно се истакао Никола Митуљикић, који је наставио са сјајном формом, те голом донео вредан бод ОФК Београду.

‍Три позајмљена фудбалера нашег клуба су наступила за ОФК Београд, у утакмици против Радничког из Ниша, која је завршена резултатом 1:1, у оквиру 11. кола Суперлиге Србије. Никола Митуљикић и Едмунд Адо су одиграли цео меч, док је на травнатом тепиху Ебенезер Анан провео 71 минут. Адо је још једном потврдио да је један од најбољих везних игача елитног ранга српског фудбала. Доминирао је сјајним постављањем у дефанзиви, те прецизним додавањима у транзицији. Анан је сада већ као и уобичајено, правио превагу по бочним деловима терена, брзином, спретношћу и ефектним дриблингом. Млади Никола Митуљикић је наставио са сјајним партијама, те се на другом мечу узастопно уписао у листу стрелаца, и на тај начин донео тиму веома важан бод, на тешком гостовању у Нишу.

У поразу Новог Пазара од крушевачког Напретка, резултатом 2:1, на терену су су се нашли Андреј Ђурић и Јован Митуљикић. Ђурић је одиграо још један веома квалитетан меч, у којем је безброј пута добрим потезима спречио налете домаће екипе, док је Јован Митуљикић је на терену провео шест минута.

На утакмици 10. кола Прве лиге Србије, између Графичара и Радничког из Сремске Митровице, наступила су три играча Црвене звезде, на каљењу у нашем развојном тиму. На голу је утакмицу провео Иван Гутеша, док је позицију штопера покривао Вељко Милосављевић, а наступ је уписао и Урош Сремчевић. Гутеша је успео да сачува мрежу наше развојне екипе, а у неколико наврата је бележио сјајне интервенције, те је уливао самопоуздање и дефанзивној линији „љубичастих“. Вељко Милосављевић је такође пружио одличну партију, те је противничке прилике свео на минимум, а 90 минута jе одиграо и талентовани нападач – Урош Сремчевић.

Лука Стојсављевић је на терену за екипу Словена у поразу од Слободе, провео 46 минута, и за то време пружио веома добру партију.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у ремију са Радничким СМ (0:0)
Андреј Ђурић (Нови Пазар) – 90 минута у поразу од Напретка (2:1)
Вељко Милосављевић (Графичар) – 90 минута у ремију са Радничким СМ (0:0)
Ебенезер Анан (ОФК Београд) – 71 минут у ремију са Радничким из Ниша (1:1)
Лука Стојсављевић (Словен) – 46 минута у поразу од Слободе (1:4)
Едмунд Адо (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Радничким из Ниша (1:1)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са Радничким из Ниша (1:1)
Јован Митуљикић (Нови Пазар) – 6 минута у поразу од Напретка (2:1)
Урош Сремчевић (Графичар) – 90 минута у ремију са Радничким СМ (0:0)

Претходни текстЗвездиних 13 репрезентативаца
Следећи текстЦрвено-бели спремни за премијеру, Басконију и пуне трибине!