Вук и Сара бронзани на Првенству Србије

31

На северу Војводине, тачније у Суботици и Сомбору, у протекла два викенда одржана су два државна првенства Србије у олимпијском дизању тегова, једно за сениоре, а друго за сениорке.

Црвену звезду је у мушкој сениорској конкуренцији представљао 17-годишњи Вук Раденковић који је у јакој конкуренцији такмичара у карегорији до 73 килограма, освојио 3. место и бронзану медаљу подигавши у дисциплини трзај 75 килограма, а у дисциплини избачај 100 килограма.

И више сам него поносан резултатом који сам остварио, с обзирон на то како сам се и колико поред свих обавеза спремао. Чекају ме припреме за предстојећа такмичења где се надам исто тако добрим резултатима – изјавио је Раденковић.

У женској сениорској конкуренцији клуб је представљала Сара Ђуретић, која је такође као и Вук недељу дана пре, освојила бронзану медаљу и треће место у нашој држави, подигавши у дисциплини трзај 53 килограма, док је у дисциплини избачај подигла 66 килиграма у кактегорији до 64 килограма.

Заиста сам задовољна оствареним успехом, и пресрећна да могу да донесем медаљу клубу. Чекају ме даље припреме за нова такмичења до краја ове године – закључила је Сара Ђуретић.

Наредна такмичења која очекују Клуб дизача тегова Црвена звезда су треће коло Лиге Србије и Београда до краја године, која су иначе и финална такмичења за ову годину.

Честитамо нашим дизачима тегова на оствареним резултатима и желимо пуно среће и успеха на предтојећим такмичењима!

Претходни текстЦрвено-бели спремни за премијеру, Басконију и пуне трибине!
Следећи текстШахисткиње Црвене звезде одбраниле шампионску титулу!