ИМТ – Црвена звезда 1:3 (0:1)

12

Славили су фудбалери Црвене звезде против ИМТ-а у Лозници резултатом 1:3 у оквиру 10. кола Суперлиге Србије. Стрелци за тим Владана Милојевића били су Фелисио Милсон, Милан Родић и Силас, а уз двоструког асистента Гелора Кангу, погодак је креирао и Далсио.

ИМТ – Црвена звезда 1:3 (0:1)

Стадион: „Лагатор“, Лозница.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Кур у 56. минуту за ИМТ, а Милсон у 36, Родић у 65. и Силас у 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Батис, Новичић (ИМТ).

ИМТ: Вуклиш, Бастаја, Поповић, Батис, Константинов, Новичић (од 57. Крстовић), Крстић (од 85. Билапс), Кур (од 67. Луковић), Радочај, До Коуто (од 57. Стевановић), Јовић (од 57. Леби).

Резерве: Гицић, Билапс, Јевтић, Кијевчанин, Крстовић, Леби, Луковић, Лутовац, Спремо, Стевановић, Зулфић.

Црвена звезда: Глазер, Пруцев (од 87. Сеол), Лековић, Ђига, Родић, Далсио, Канга, Л. Илић (од 62. Катаи), Максимовић (од 75. Силас), Милсон (од 62. Радоњић), Дуарте.

Резерве: М. Илић, Дркушић, Спајић, Сеол, Крунић, Елшник, Шљивић, Силас, Катаи, Олањинка, Радоњић.

Капитенску траку на данашњем мечу понео је искусни Родић, а у стартних 11 се поново нашао Максимовић, талентовани офанзивац о чијој се надарености прича широм Европе. Претила је Звезда од првог судијског звиждука, а након што је Милсон погодио стативу, прилику је имао и Илић, да би Лековић у 10. минуту после корнера гађао ван оквира гола. Зауставио је Вуклиш ударац Дуартеа у 14. минуту након „рингишпила“ Далсија на средини терена, а затим и одличног паса у дубину. Имао је Вуклиш послао и у 21. минуту када је Пруцев утрчао са десног бока и снажно шутирао ка голу ривала. Већ у наредном минуту, Константинов је спасио лопту која је била виђена у голу након ударца Милсона, да би из одбитка Максимовић погодио Бастају.

Стигла је Звезда до заслужене предности када је Фелисио Мислон мајсторски прошао Бастају по левом боку после додавања Далсија и спољним делом стопала погодио „ближи“ угао Вуклишевог гола. Тресла се статива и у 40. минуту после покушаја Дуартеа, али се на одмор отишло са голом предности за наш тим.

Могао је Милсон до другог поготка на мечу у 51. минуту када га је Максимовић додавањем „избацио“ испред Вуклиша, али је Батис у последњем тренутку успео да изблокира нашег крилног нападача. Изједначили су домаћи у 56. минуту преко Кура. Посегнуо је Милојевић за изменама, па су у игру ушли Катаи и Радоњић, а убрзо је дошло и до промене резултата. Стрелац је био Милан Родић у 65. минуту после корнера који је извео Канга, а наш бек био највиши на првој стативи. Већ у наредном минуту је погодио и Дуарте после додавања Катаија, али се нашао у офсајд позицији.

Добру шансу имао је Катаи у 72. минуту када га је Пруцев пронашао на седам метара од гола, али је наш нападач гађао у Вуклиша. Наставио је Милојевић да мења, па се на терену нашао и брзоноги Силас. Ређале су се прилике за Катаија па је и у 79. минуту покушао, али се поново Вуклиш истакао одбраном, да би идентична ситуација била већ и у наредном нападу. У финишу је шансу добио и Сеол, а коначан резултат поставио је Силас у надокнади. Центрирао је Канга из слободног ударца, Силас се добро кретао и као и Милсон, гађао „ближи“ угао Вуклишевог гола 1:3.

Претходни текстОмладинци доминантни у Бачкој Тополи
Следећи текстМилојевић: Контролисали смо утакмицу, задовољан сам