Одржана хуманитарна утакмица Звездиних легенди и репрезентације уметника Италије

13

Данас су се на терену иза југа Маракане, многобројне Звездине легенде окупиле поводом обележавања дана италијанског спорта у свету. Амбасада Италије је у сарадњи са Фондацијом Новак Ђоковић и Интеса фондацијом организовала хуманитарну утакмицу у којој су легенде и ветерани Црвене звезде, одмерили снаге са репрезентацијом Италије, која је била састављена од глумаца и певача. Приход од ове утакмице биће дониран у хуманитарне сврхе, тачније за реконструкцију вртића у Србији.

‍Пре утакмице присуствовали смо уводу у сјајни спортски и хуманитарни догађај. Најпре су се сви присутни кратким видео снимком, а затим и говором присетили прерано преминулог мајстора фудбала – Тота Скилаћија. Затим је уследило изношење пехара на терен, а потом су на травнату површину изашли играчи обе екипе, испраћени великим аплаузом са трибина. Екипу ветерана Црвене звезде је са капитенском траком на руци предводио Бошко Ђуровски. Затим је у изведби дечијег хора, отпевана химна Италије, као и национална хима Републике Србије. Потом се, пре саме утакмице, свим присутнима обратио амбасадор Италије у Србији – Лука Гори, док је у име Црвене звезде говорио легендарни Ратомир Дујковић.

Тим ветерана Црвене звезде су представљале Звездине легенде: Александар Луковић, Драган Богавац, Славољуб Јанковић, Никола Лазетић, Бошко Ђуровски, Ненад Тодоровић, Милош Бурсаћ, Ненад Стојановић, као и Милош Васиљевић, Љубан Милосављевић и Виктор Милетић.

Наш тим је славио у овом мечу резултатом 9:5, а за играча утакмице је проглашен Драган Богавац. Меч је протекао у сјајном расположењу и спортском духу, те су сви присутни уживали, а оно што је још битније, скупљена је помоћ за оне, којима је то најпотребније.

Претходни текстЗвезда славила у дербију против Спартака
Следећи текстБломберг – Црвена звезда 39:24 (22:13)