Други пораз ватерполиста, Младост славила у Загребу

7
FOTO: hvs.hr

У оквиру 2. кола Регионалне ватерполо лиге Црвене звезда је у Загребу поражена од Младости 12:8 (3:3, 5:3, 3:1, 1:1). Домаћа екипа је у трећој четвртини преломила утакмицу.

Звезда се држала крај Саве до краја полувремена, а затим је уследила серија Младости између две четвртине која је и одредила победника. Александар Филиповић је одлично припремио утакмицу, Звезда је дуго била у пресингу, у одбрани је играла зону, а Младост није имала решење у нападу за Кристијана Шулца.

Шулц је у првом полувремену имао 4/4 и оправдао је поверење саиграча. Први гол је постигао из петерца, затим три из игре. Лазић је био прецизан за 3:3 у првом кварталу, Мишовић и Сунара чували мрежу нетакнутом до истека.

Мишовић је успевао и да неутралише шест покушаја до финиша друге деонице, Данковић је погодио за 6:6, пре него што су у последњем минуту, у размаку од 30 секунди Лазић и Јосип Врлић погодили за 8:6. Басара није погодио пре сирене за крај полувремена.

Дуго је Звезда одолевала и тражила шансу за повратак, али су серију између две четвртине брзим головима у финишу треће четвртине продужили Букић и Мислав Врлић на додавања Лазића и тиме сломили и отпор нашег тима и потврдили победу свог. Радановић није био прецизан са седам метара, исправио се нешто касније, али је Харков потврдио +4, 11:7.

Бушић и Семан су поставили коначних 12:8, а Звезда није имала снаге и није успевала до краја да савлада Марцелића и додатно ублажи пораз.

Четири гола Шулца, који је прешао цифру од 100 голова у црвено-белој капици у Загребу. По једном су погађали Гајић, Данковић, Радановић и Семан.

Црвена звезда је без бодова на старту сезоне и Регионалне лиге, а у 3. колу домаћин је екипи Шапца, у утакмици у којој ће бодови важити дупло, јер се рачунају и за домаће првенство. Управо ће то и бити прилика да Александар Филиповић упише 100. победу на клупи свог клуба.

МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:8 (3:3, 5:3, 3:1, 1:1)
Загреб, базен: СРЦ „Младост“. Гледалаца: 200. Судије: Андреј Франуловић (Хрватска) и Андреј Станојевић (Србија). Искључења: Младост  10, Црвена звезда 4. Петерци: Црвена звезда 2(1).

МЛАДОСТ: Марцелић, Башић, Јајчиновић, Буљубашић 1, М.Врлић 2, Биљака, Букић 1, Лазић 3, Ј.Бушић 2, Ј.Врлић 1, Вукићевић, Харков 2, Сунара, Т.Бушић. Тренер: Дамир Винцек

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Гајић 1, Касум, Смит, Живковић, Данковић 1, Радановић 1, Басара, Вукићевић, Семан 1, Шулц 4(1), Банићевић, Савић, Ристивојевић. Тренер: Александар Филиповић.

Претходни текстБломберг – Црвена звезда 39:24 (22:13)
Следећи текстДруги убедљив тријумф кошаркашица, следи европска премијера