Црвено-беле максималне на премијери нове суперлигашке сезоне у Звездином Пиониру

35

Одбојкашице Црвене звезде максималном победом савладале су црно-беле на старту нове сезоне БПШ Суперлиге Србије у хали „Александар Николић“ – 3:0 (25:15, 25:20, 25:15).

Пионир је Звездин, у сваком случају, па иако је номинално гост, као што је то био случај на премијери нове одбојкашке сезоне. Изабранице Милана Гршића су лако изашле на крај против „вечитог ривала“ и осми пут заредом уписале максималних 3:0 у међусобним дуелима.

И поред кадровских проблема и скраћене ротације Звезда је била Звезда и није оставила простора противнику за било какву наду. Разлику у квалитету демонстрирале су и на терену. Сташа Стаменковић је као и у Куп утакмици била сигурна на пријему у улози либера, а Ана Лазаревић и саиграчице предводиле екипу до првих бодова.

Црвена звезда је отворила утакмицу са две серије и брзо се одлепила – 1:4, 2:7, што је „натерало“ Ненада Живановића на тајм-аут у раној фази меча. Успеле су црно-беле да одговоре након савета некадашњег члана Црвене звезде, Милица Видачић везала прве поене, али су брзо Симона Матеска и Малгоржата Јасек одбиле налет и креирале +6, (9:15). Александра Јањић је са два успешна блока приближила Звезду освајању првог сета, а сервис грешка Ање Михајловић донела и девет сет лопти. Аница Кутлешић је одмах претворила прву сет лопту у предност, 15:25.

У другом сету смо видели нешто неизвеснији расплет, али без дилема о победнику. Црвена звезда је у првом сету освојила четири поена из блока, први је био на половини сета, а у наставку је већ до 10. поена имала три на свом конту. Јелена Луковић је направила грешку што је резултирало новим тајм-аутом Живановића при вођству нашег тима 7:11. Слично као и у уводном сету, преко Видачићеве домаћа екипа смањује минус, уследио је и Гршићев тајм-аут, а затим стиже и до изједначења, 17:17. И то је било то, на сервис линију је стала Анђела Веселиновић, Звезда везала пет поена, уз њен ас, а Симона Матеска донела четири сет лопте и одмах је искористила прву за 20:25 и 0:2.

Негде се наслућивало да ће Звезда у трећем сету врло брзо довршити посао. Тотално су енергетски пале играчице Ненада Живановића, који је покушавао да их разбуди новим минутом предаха, али је убрзо уследио нокаут. Малгоржата Јасек је освојила седам узастопних од 11 поена у трећем сету за наш тим, а четири заредом када је стала на сервис линију и потврдила осми узастопни тријумф нашег тима против „вечитог ривала“ резултатом 3:0, 15:25.

Управо је најбољи поентер БПШ Суперлиге протекле сезоне био најефикаснији и на премијери нове са 19 поена. Пратиле су Ана Живојиновић са 10, Симона Матеска је освојила 9, Аница Кутлешић и Александра Јањић по 6.

Милан Гршић се ближи малом јубилеју на клупи Црвене звезде, уписао је 40. победу, а у наредном колу имаће прилику да побољша учинак када његов тим дочекује екипу београдског Радничког.

ПАРТИЗАН Коптех – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (15:25, 20:25, 15:25)
Београд, дворана: „Александар Николић“. Гледалаца: 100. Судије: Владимир Цветковић и Милан Милошевић. Трајање меча: 62 минута.

ПАРТИЗАН: Лазић 2, Дробњак 4, Луковић 4, Лекић 4, Михајловић 9, Малинић (либеро), Видачић 15. Нису играле: Ђачић, Станојевић, Врцељ, Рељић, Вучуровић, Прело (либеро). Тренер: Ненад Живановић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Матеска 9, Лазаревић 10, Јасек 19, Ђорђевић (либеро), Кутлешић 6, Веселиновић 3, Стаменковић (либеро), Јањић 6. Нису играле: Обућина, К.Станковић, М.Станковић, Мијачић. Тренер: Милан Гршић.

Претходни текстДруги убедљив тријумф кошаркашица, следи европска премијера