8

Кадетска селекција Црвене звезде је на отварању деветог кола националног првенства, славила у Бачкој Тополи, против екипе ТСЦ-а, резултатом 2:4. Пулени Александра Линте су на терену имали и играча мање, али својом сјајном и одлучном игром, питање победника ни у једном моменту нису доводили у питање. Са два поготка се истакао талентовани крилни нападач Лука Зарић, а мрежу ривала затресао је и Алекса Петровић, да би коначан резултат потврдио Трифковић који је постигао аутогол.

ТСЦ – Црвена звезда 2:4 (0:4)

Стадион: „ТСЦ Академија“.

Судија: Марко Делибашић.

Стрелци: Михаиловић у 53. и Гицић у 68. минуту за ТСЦ, а Зарић у 4. и 34, Петровић у 7. и Трифовић (аутогол) у 44. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Трифовић (ТСЦ), Петровић, Крстић, Јевђић (Црвена звезда).

Црвени картон: Зарић (Црвена звезда).

ТСЦ: Милићевић, Трифовић, Варга, Одовић, Бјекић (од 46. Михаиловић), Ракић (од 46. Гицић), Васиљевић (од 82. Паучинац), Стаменковић (од 82. Тадић), Ђурђевић, Алимпијевић, Томовић.

Црвена звезда: Радановић, Бауцал, Ивковић, Николић, Стрика (од 61. Милашиновић), Журић, Јевђић, Петровић (од 84. Карановић), Јовановић (од 59. Крстић, а од 90. Паповић), Зарић, Дамјановић (од 71. Мрваљевић).

Отворила је Црвена звезда феноменално овај меч, те је већ у четвртом минуту стигла до предности. Лука Зарић је затресао мрежу домаћина на феноменалну асистенцију Дамјановића. Петом је нападач Звезде одложио лопту за полетног крилног фудбалера нашег тима, који је веома смирено и прецизно шутирао, те је постигао први гол на утакмици.

Као у „трансу“ су играли пулени Александра Линте, који су већ у седмом минуту повисили своју предност на 0:2. После сјајног центаршута са левог бока, је првобитно Зарић погодио пречку, а затим је после „карамбола“ у петерцу ТСЦ-а, лопту у мрежу проследио Алекса Петровић, који наставља са врхунским партијама ове сезоне. Нису желели да стану наши кадети, те су наставили и поред два постигнута гола да буду бољи противник на терену. Доминирали су на средини терена, те су то преусмеравали на бочне позиције, где су брзином правили главну предност у односу на екипу из Бачке Тополе. Велику прилику је за свој други гол на утакмици имао Петровић, али је његов ударац упућен са леве ивице петерца успео да одбрани Милићевић. У 31. минуту утакмице је по гол ТСЦ-а био претња и Дамјановић, али је голман екипе из Бачке Тополе, још једном био на висини задатка.

Није успео Петровић, али је зато до свог другог гола на мечу стигао Лука Зарић. Јевђић га је пронашао прецизном лоптом у простор, а Зарићу није било тешко да престигне његове чуваре, те да из другог покушаја савлада Милићевића, који је био немоћан. У 34. минуту је Црвена звезда водила 0:3. Имала је Звезда „стопостотну“ прилику само неколико минута касније и за четврти погодак али је Милићевић овог пута успео да спаси домаћу екипу, те да одбрани ударац Јовановића. Стигли су црвено-бели и до четвртог гола у првом полувремену, тачније у 44. минуту. Првобитно је Зарић феноменално истрчао контру, а затим упутио оштар центаршут, који је штопер домаће екипе – Трифовић, преусмерио у своју мрежу, те на тај начин савладао Милићевића.

Екипа из Бачке Тополе је стигла до првог гола на утакмици у 53. минуту, преко Миахиловића. Дамјановић се нашао у сјајној прилици у 59. минуту утакмице, после „теледиригованог“ додавања Јевђића, али је још једном Милићевић зауставио покушај Звездиног нападача.

Тим ТСЦ-а је стигао и до другог поготка на мечу у 68. минуту, а стрелац је био Гицић. Црвено-бели су потом успорили ритам утакмице, те су преузели иницијативу на средини терена и на тај начин терали домаћу екипу да прави грешке. Успели су црвено-бели и са играчем мање на терену, да чврстом и борбеном игром, приведу ову утакмицу крају, те упишу нова три бода.

Претходни текстНакон победе у евролигашкој премијери, нови меч већ у недељу у Сплиту (17ч)
Следећи текстМилојевић: Лозница је фудбалски град, очекујем добру утакмицу