Интер – Црвена звезда 4:0 (1:0)

5

Поражени су фудбалери Црвене звезде од Интера резултатом 4:0 у оквиру друге утакмице Лиге шампиона.

Интер – Црвена звезда 4:0 (1:0)

Стадион: „Ђузепе Меаца“, Италија.

Судија: Феликс Цвајер (Немачка).

Стрелци: Чалханоглу у 11, Арнаутовић у 59, Л. Мартинез у 71. и Тареми у 81. минуту.

Жути картони: Де Фрај, Михтаријан (Интер), Елшник (Црвена звезда).

Интер: Сомер, Дамфрис, Павар, Де Фрај (од 64. Аћерби), Бастони (од 75. Бисек), Аугусто, Зјелински, Михтаријан (од 64. Фратези), Чалханоглу (од 70. Аслани), Арнаутовић (од 64. Л. Мартинез), Тареми.

Резерве: Ди Ђенаро, Ј. Мартинез, Тирам, Л. Мартинез, Аћерби, Фратези, Аслани, Бисек, Димарко, Дармијан.

Црвена звезда: Глазер, Дркушић (од 89. Родић), Ђига, Спајић, Сеол, Крунић (од 89. Далсио), Елшник, Олањинка, Максимовић (од 69. Л. Илић), Силас (од 69. Радоњић), Ендиаје (од 69. Дуарте).

Резерве: М. Илић, Гутеша, Лековић, Родић, Далсио, Канга, Л. Илић, Катаи, Пруцев, Милсон, Радоњић, Дуарте.

Звезда је у Милану по први пут ове сезоне заиграла у белој, трећој, гарнитури дресова, а у стартној постави се као и на 174. вечитом дербију нашао талентовани Максимовић. Такође, Звезда је ушла у меч у нешто другачијој формацији у односу на ону коју најчешће виђамо откако је тренер Владан Милојевић, па смо заиграли са три централна дефанзивца, док су Сеол и Олањинка „држали“ бокове. Затресла се Глазерова мрежа у четвртом минуту, али је Арнаутовић био у очигледном офсајду, те је погодак поништен. Већ у следећем нападу је Звезда узвратила преко Елшника који је повукао лопту на средини терена након што се Ендиаје добро заградио, да би затим упослио Силаса који је пробио по десном боку и послао оштар пас у петерац где је спремно чекао Сомер. Домаћин је дошао у вођство у 11. минуту када је Чалханоглу са нешто више од 20 метара погодио само рашље Глазеровог гола. Одузео је Максимовић лопту Зјелинском у 19. минуту, отворио му се простор, он истрчао по централи, али са мало више од 20 метара гађао преко гола. Интер је погодио минут касније, али поново из офсајда у ком се нашао Дамфрис.

Истакао се Глазер у 23. минуту када је добро излетео и „скратио“ угао Михтаријану који се нашао у изгледној ситуацији. Мамио је аплаузе перфектни Ђига који је играо утакмицу без грешке, а посебно је подизао екипу када је клизећим стартовима у неколико наврата потпуно неутралисао Дамфриса. Још једну добру прилику имао је Максимовић у 29. минуту и поново је он био покретач акције када је поувкао лопту по средини терена. Одиграо је за Елшника који га је дубинским пасом пронашао иза леђа одбране, а Звездин тинејџер се наместио и искоса са леве стране шутирао тик поред стативе. Добру прилику је поново имао Михтаријан када је у 38. минуту након пада концентрације у одбрани нашег тима гађао искоса са леве стране преко пречке. Одличну шансу имао је Силас у 41. минуту када га је Олањинка избацио испред Сомера, али је брзоноги офанзивац био превише искоса лево, лукаво шутирао „шпицем“ копачке, али погодио у главу голмана домаћих. Могао је и Елшник да поравна резултат у финишу првог полувремена након оштре лопте Олањинке, али је добро маркиран био репрезентативац Словеније, па му је било тешко да шутира онако како је желео.

Тражили су фудбалери Црвене звезде једанаестерац у 47. минуту када је Михтаријан играо руком у казненом простору свог тима, али немачки арбитар није показао на белу тачку. Поново је пад концентрације условио то да примимо гол, а играо се 59. минут када је Арнаутовић савладао Глазера. Као да је то инспирисало домаћина који је у наредних пар минута имао две добре прилике преко Арнаутовића и Аугуста, али је Глазер фантастично одбранио. Запретила је Звезда у 63. минуту преко Максимовића који је поново добро гађао искоса са левог бока, али је Сомер успео да исконтролише лопту. Направио је Милојевић троструку измену у 69. минуту, па су се у пољу нашли Илић, Радоњић и Дуарте. Убрзо је Интер дошао до новог гола, и то поново из наше индивидуалне грешке, а стрелац је био Мартинез у 71. минуту. Погодио је и Тареми у 81. минуту са беле тачке чиме је поставио и коначан резултат. Могао је Илић да постигне почастан погодак за наш тим када га је Радоњић избацио у 88. минуту, али је офанзивац из Ниша погодио само спољни део мреже. У финишу сусрета, Милојевић је у игру убацио и Родића и Далсија. Ипак, утисак је да је Звезда била равноправан ривал током свих 90 минута, те да није заслужила да изгуби овако убедљиво.

Претходни текстПартизан – Црвена звезда 28:34 (13:19)
Следећи текстМаксимовић трећи најмлађи у Лиги шампиона