У сусрет противнику – Интер

5

Фудбалери Црвене звезде гостују Интеру у уторак од 21 час, у оквиру другог кола новог формата Лиге шампиона.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

И поред тога што су оба тима кроз историју постојања скоро стални учесници европских такмичења, судбина их је спојила само у два наврата.

Одмерили су снаге Звезда и Интер у четвртфиналу Купа шампиона у сезони 1980/81, а први меч је одигран на “Ђузепе Меаци”. Завршен је резултатом 1:1, а погодак за наш тим је постигао Сребренко Репчић.

Ипак, нисмо успели у реваншу да одговоримо, те је на пуној Маракани Интер забележио тријумф минималним резултатом, а стрелац јединог гола на утакмици био је Мураро.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ


‍Сви навијачи нашег клуба ће прву утакмицу двомеча моћи да гледају у директном преносу на Арени Премиум 1. Такође можете пратити и наш студио на Звезда ТВ, а након утакмице очекују вас изјаве тренера и играча, као и завршетак програма.

Због забране нашим навијачима да се нађу на утакмици против Интера, наш клуб је одлучио да на атлетској стази постави велики видео бим, а сви заинтересовани ће моћи меч против италијанског шампиона да гледају на западној трибини. Улаз је бесплатан.

ФОРМА ЕКИПА

Црвено-бели иза себе имају готово перфектан старт сезоне, а до сада су забележили само два пораза. Један од Боде Глимта, који је Звезда лако преболела тријумфом у Београду и пласманом у Лигу шампиона, док јој је други нанела Бенфика на премијери у најелитнијем европском клупском такмичењу – 1:2. У домаћем првенству у десет одиграних утакмица имамо девет победа и само један нерешен исход, а у прошлом колу смо били бољи од Железничара из Панчева резултатом 2:1.

Интер је са друге стране тренутно четвртопласирани тим Серије А са 11 освојених бодова у шест одиграних утакмица. Серију од три меча без тријумфа прекинуо је шампион Италије управо у прошлом колу победом над Удинезеом резултатом 2:1. Пребродили су тако “нероазури” пораз од највећег ривала само коло раније. У Лиги шампиона су у премијерном мечу одолели једном од главних фаворита за освајање овог такмичења, екипи Манчестер Ситија.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Тренер Интера – Симоне Инзаги најчешће користи формацију 3-5-2, а на голу се налази искусни Швајцарац Јан Зомер. Бедем испред њега у дефанзивној линији држе Јан Бисек, Франческо Аћерби и Алесандро Бастони. На боковским позицијама делују Федерико Димарко на левом, односно Дензел Дамфрис на десном крилу. Главну спону са најистуренијим играчима држе Пиотр Зиелински, Хакан Чалханоглу и Давиде Фратези, док се на тој позицији може наћи и Хенрик Мхитаријан. Најопаснији по гол црвено-белих биће Лаутаро Мартинез и Маркус Тирам. Опције на клупи су још и Мехди Тареми, Стефан Де Фрај, Хоакин Кореа, Бењамин Павар, Матео Дармијан и Марко Арнаутовић.

СУДИЈЕ

Главни судија: Феликс Цвајер

Први помоћник: Роберт Кемптер

Други помоћник: Кристијан Диц

Четврти судија: Флоријан Бадштубнер

ВАР: Бастијан Данкерт

АВАР: Бењамин Бранд

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Уторак:
18:45 Салзбург – Брест
18:45 Штутгарт – Спарта Праг
21:00 Арсенал – ПСЖ
21:00 Барселона – Јанг Бојс
21:00 Бајер Леверкузен – Милан
21:00 Борусија Дортмунд – Селтик
21:00 ПСВ – Спортинг
21:00 Слован – Манчестер Сити

Среда:
18:45 Ђирона – Фајенорд
18:45 Шахтјор – Аталанта
21:00 Астон Вила – Бајерн
21:00 Бенфика – Атлетико Мадрид
21:00 Динамо – Монако
21:00 Лил – Реал Мадрид
21:00 Ливерпул – Болоња
21:00 Лајпциг – Јувентус
21:00 Штурм – Клуб Бриж

Претходни текстАдем Авдић 2027!
Следећи текстОмладинци пред Интер: Да уживамо у фудбалу и покажемо квалитет