Кадети бројали до седам

13

Приредили су кадети нашег клуба сјајну добродошлицу новом шефу струке – Александру Линти, који није могао да замисли бољи почетак свог мандата на клупи Црвене звезде. Његови пулени су победили шабачку Мачву у оквиру осмог кола Кадетске лиге Србије, резултатом 7:0. Стрелци су у овој убедљивој победи били: Алекса Петровић, Балша Паповић, Алекса Дамјановић, Павле Крстић (2), Немања Јевђић и Василије Суботић.

Црвена звезда – Мачва 7:0 (3:0)

Стадион: „Терен омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Александар Радовановић.

Стрелци: Петровић у 4, Паповић у 39, Дамјановић у 42, Крстић у 61. и 82, Јевђић у 64. и Суботић у 75. минуту за Црвену звезду.

Црвена звезда: Радановић, Паповић, Бауцал, Николић, Стрика, Журић, Јевђић, Петровић (од 68. Мрваљевић), Суботић, Јовановић (од 68. Зарић), Дамјановић (од 59. Крстић).

Мачва: Ђаковац, Реновчевић (од 57. Ђурић), В. Матић, И. Матић, Смиљанић, Мирковић (од 63, Данојлић), Исаиловић, Кулић (од 32. Ђокић (од 65. Ђапановић)), Митровић, Милошевић (од 44. Бродић), Дражић.

Повели су пулени новог шефа стручног штаба – Александра Линте, већ после прве створене прилике у четвртом минуту утакмице. Лепо је по десном боку прошао Паповић, који је затим центрирао на петерац, а његову асистенцију је крунисао поготком Алекса Петровић, који наставља са сјајним партијама од почетка сезоне. Рано стечена резултатска „залиха“ је нашим кадетима омогућила да нешто мирније наставе ову утакмицу.

Дамјановић је само четири минута касније могао и да повећа предност црвено-белих, али је његов лукави покушај успео да одбрани Ђаковац. Звезда је сјајно изгледала на почетку утакмице, те је тешко бољи почетак могао да замисли нови тренер наше екипе. Леви бек наше кадетске селекције – Матеј Стрика, је на у првом делу утакмице правио велике проблеме својим чуварима, те је неколико пута успевао да им побегне, а затим и упути веома квалитетне центаршутеве. У 23. минуту утакмице је опробао ударац Суботић, који је после прецизног додавања Петровића распалиоса 20 метара, али је голман гостију успео то да одбрани. Наставио је да прети голу Мачве Алекса Петровић, те је шутирао одлично из слободног ударца у 32. минуту, а Ђаковац је наставио да одржава госте у животу. Само минут касније је „стопостотну“ прилику имао Дамјановић, али је поново брзо размишљање голмана гостију спречило наше фудбалере да стигну до другог гола. У тим моментима су момци у црвено-белим дресовима, бескомпромисно доминирали на терену.

После неколико неискоришћених прилика, коначно је Звезда у 39. минуту утакмице стигла и до другог гола на утамици. Првобитно је Јевђић упутио центаршут ка казненом простору противника, а затим се лопта одбила до Балше Паповића, који је са ивице шеснаестерца упутио неодбрањиви „пројектил“ ка голу Мачве. Одмах после другог су црвено-бели стигли и до трећег гола на мечу. Овог пута је стрелац био Алекса Дамјановић, који је веома прецизно шутирао после центаршута Јовановића са левог бока.

Нису имали у плану црвено-бели да стану у другом полувремену, те су наставили са „опсадом“ противничког шеснаестерца. У 51. минуту је Душан Јовановић снажно шутирао, али је успео гостујући голман да спречи нови гол наше екипе. Успео је у 58. минуту Алекса Дамјановић да затресе мрежу противника по четврти пут на мечу, али је његов гол поништен због недозвољене позиције.

Постигли су црвено-бели и званично признат четврти погодак у 61. минуту, а стрелац је био резервиста и прави „џокер“ нашег тима – Павле Крстић. После само два минута проведена на терену, Крстић се интелигентно поставио у казненом простору противника, те му је било лако да на крају савлада голмана гостију и повећа већ убедљиву предност нашег тима. Експресно је Звезда повисила резултат на 5:0. Овог пута је Суботић одложио лопту за Јевђића, а везни играч тима Александа Линте ју је закуцао са 10 метара под пречку гола гостију. Наставили су да „решетају“ играчи Црвене звезде, а евроголом Суботића су стигли и до шестог поготка на мечу. Крилни фудбалер наше кадетске селекције је распалио са 25 метара, те веома прецизно погодио уз саму леву стативу гола Шапчана. Седми гол за наш тим је шутем из петерца постигао Павле Крстић, којем је после атрактивног дриблинга асистирао Лука Зарић.

Претходни текстКузмановић: Баланс и храброст рецепт како одолети Интеру
Следећи текстДегенек позива навијаче: Сви на Маракану да гледамо дуел са Интером