Звездин прекид важно оружје у великим утакмицама

3

Кроз историју, Црвена звезда се често ослањала на прекиде у великим и важним утакмицама. Да је то главно оружје, и није, али је веома битно када се узме у обзир да смо управо на тај начин прошли Боде и ушли у Лигу шампиона, као и да је синоћ – Дркушић показао да би корнери могли да буду фактор у утакмицама које следе.

‍Највећи показатељ је сигурно био двомеч против Боде Глимта у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона. У првој утакмици је при резултату 2:0 за домаћи тим, слободан ударац извео Ин Бом Хванг, а Огњен Мимовић је био најспретнији и лопту проследио у мрежу. У реваншу ће се дуго препричавати небески скок Уроша Спајића, након корнера који је извео Тими Макс Елшник. Испоставило се на крају да је управо гол нашег капитена био одлучујући за пласман Звезде у најелитније европско клупско такмичење.

Поново су нас црвено-бели подсетили колико су опасни из прекида, а то су урадили у јучерашњој утакмици против Железничара из Панчева. Средином првог полувремена прорадила је словеначка веза, а поново је саучесник у постизању гола био Елшник, док је главни егзекутор био Вања Дркушић.

Још једном је Звездина игра из прекида дошла до изражаја против Чукаричког у петом колу домаћег првенства. Након сигурног вођства од 2:0, Хванг је извео слободан ударац са велике удаљености, а незгодан лет лопте је збунио једног од домаћих фудбалера, који је постигао аутогол.

Познато је да су црвено-бели често користили прекиде као главно оружје у важним утакмицама у Европи и домаћем првенству. Тако је Спајић претходне сезоне у вечитом дербију погодио након корнера, а такође је и Милан Родић био прецизан након ударца из угла против Браге у Лиги Европе. Међутим, сигурно сви памте скок Милана Мавкова против Ливерпула, у највећем тријумфу Црвене звезде у 21. веку.

Ове сезоне су наши дефанзивци изузетно расположени, те су поред поменутих Мимовића, Спајића и Дркушића мрежу још погађали Сеол и Лековић. Корејац је постигао фантастичан погодак против Новог Пазара, док је млади српски штопер био стрелац против Зенита у припремном периоду.

Претходни текстДркушић: Прекиди важно оружје, наставићемо са добрим играма
Следећи текстЈовин: Звезди је место у Лиги шампиона, контрама на Интер