Јовин: Звезди је место у Лиги шампиона, контрама на Интер

3

Два пута се Црвена звезда састајала са Интером у досадашњој историји, а актер двомеча из сезоне 1980/81 био је Миле Јовин, који се присетио дуела на Ђузепе Меаци, као и реванш меча на Маракани.

‍- Играли смо добро у Италији и вратили се са позитивним разултатом. Сећам се да је Шестић „заврнуо“ за Репчића, а он сјајно погодио. Била је одлична атмосфера на Ђузепе Меаци, али морам признати да је много боље било у Београду. Имали смо прилику да пред нашим навијачима обезбедимо пролаз даље. Међутим, имали смо доста прилика које нисмо искроистили, а пореметио нас је и гол Мурара у раном делу сусрета. Одиграо сам тај меч повређен, дали су ми две ињекције, које ипак нису биле делотворне, па сам игру напустио након првог полувремена. Остаје велика жал што се нисмо пласирали даље, имали смо добар резултат из Милана, али овде нисмо успели да оно што смо тренирали спроведемо у дело – изјавио је Јовин.

Звезда има шансе да се са позитивним резултатом врати кући из Милана.

 Интер је наравно одличан тим, великан европског фудбала. Имају одличне фудбалере, које доводе за позамашне цифре, али поред свега тога ми не делују убедљиво. Звезда ће сигурно шансе и прилике вребати из контранапада, имамо веома брзе играче, те ће врло тешко бити Интеру да одговори на игру нашег тима. Ако све буде како треба, сматрам да можемо да освојимо бод на Ђузепе Меаци.

Велики пех је тај што црвено-бели неће имати помоћ сјајних навијача.

– То је заиста велики проблем. Причам у име свих генерација које су икада крочиле на Маракану и заиграле за Звезду. Они нам увек дају мотив више да покажемо најбоље што умемо на терену, а када нам не иде навијају још јаче и дају нам велики ветар у леђа. Штета је што они неће моћи да буду уз своје пулене у Италији.

Похвално је причао о Андрији Максимовићу и његовом великом таленту.

 Дуго нисмо имали таквог једног фудбалера. Велика је ствар када дебитујеш у вечитом дербију са 17 година. Одиграо је врхунску утакмицу и са пар потеза показао невероватан квалитет и велики таленат. Надам се да ће добијати све већу минутажу, јер је он велика нада Црвене звезде и може да нам донесе много тога у будућности – завршио је Јовин.

Претходни текстЗвездин прекид важно оружје у великим утакмицама