Црвена звезда – Железничар 2:1 (1:0)

14

Славили су фудбалери Црвене звезде против Железничара резултатом 2:1 у оквиру 10. кола Суперлиге Србије. Победа головима Вање Дркушића и Луке Илића представља сјајну увертиру за утакмицу против Интера која је на програму у уторак од 21 час, када ће изабраници Владана Милојевића наставити европски пут.

Црвена звезда – Железничар 2:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 8.266.

Судија: Срђан Јовановић.

Стрелци: Дркушић у 33. и Л. Илић у 70. минуту за Црвену звезду, а Езе у 60. минуту за Железничар.

Жути картони: Милуновић, Саного, Јовановић, Романић (Железничар).

Црвена звезда: Глазер (од 62. М. Илић), Пруцев, Ђига, Дркушић, Родић, Крунић (од 62. Далсио), Елшник, Л. Илић, Катаи (од 67. Ендиаје), Милсон (од 67. Радоњић), Дуарте (од 83. Максимовић).

Резерве: М. Илић, Дегенек, Лековић, Спајић, Далсио, Канга, Шљивић, Максимовић, Силас, Радоњић, Ендиаје.

Железничар: Поповић, Јусиф, Милуновић, Миликић, Конатар, Саного (од 81. Цветковић), Кнежевић (од 67. Милосављевић), Митровић (од 56. Пиргић), Јовановић (од 56. Јевремовић), Езе (од 67. Бен), Романић.

Резерве: Новић, Видојевић, Гргић, Цветковић, Пиргић, Јевремовић, Милосављевић, Локоса, Бен, Видић, Вукојевић.

Умало је Дуарте голом у раној фази меча отворио утакмицу, али је Миликић добро уклизао у седмом минуту испред нашег центарфора и успео да га заустави. У више наврата је Пруцев пробијао по десној страни, и показао да може добро да покрије и позицију бека. Шансу је Дуарте имао и у 20. минуту када га је Родић пасом избацио пред Поповића, али је наш центарфор био исувише искоса, те је чувар мреже гостију успео да излетањем „скрати“ угао. Прорадила је словеначка веза у 33. минуту када је Елшник центрирао за Вању Дркушића који је био највиши у скоку и од стативе погодио Поповићев гол, чиме је Звезда наплатила теренску иницијативу.

Сумњиво је било у 36. минуту испред гола Поповића када је постоја контакт између Миликића и Дуартеа и то с леђа, али је главни арбитар одлучио да не досуди једанаестерац. Одлично је дриблао Пруцев у 45. минуту када је Митровића избацио финтом, потом се наместио на леву ногу, „отворио“ стопало, али гађао тик преко пречке. Било је много контаката на средини терена, али су обе екипе настојале да кроз пас игру праве вишак. Наравно, Звезда је била успешнија, те се на одмор отишло са голом предности за наш тим.

Добро је дриблао Милсон у 51. минуту када је заломио у леву страну и гађао из прве, али је Поповић послао лопту у корнер. Фантастично је Поповић интервенисао и четири минута касније када је Елшник гађао само рашље са 20 метара, а чувар мреже Железничара парадом улепшао покушај. Ипак, гости су смањили преко Езеа у 60. минуту. У читавој тој ситуацији, повредио се Глазер, па га је на терену заменио Илић, а заједно са њим је ушао и Далсио уместо Крунића. Наставио је Милојевић да мења, у игру је увео и Радоњића и Ендиајеа, па смо заиграли далеко офанзивније, са два класична центарфора.

Није искористио Ендиаје одличну шансу у 69. минуту када су се дефанзивци Железничара збунили, али је Поповић телом ушао у шут сенегалском нападачу и још једном маестрално интервенисао. Убрзо је на сцену ступио Радоњић и пробио по левом боку те спољним делом стопала убацио за Луку Илића који је био сналажљив у петерцу и из одбитка довео наш тим до новог вођства. У финишу меча, шансу је добио и Максимовић који је данас продужио уговор са нашим клубом, а Звезда је мирно привела утакмицу крају, те освојила важна три бода.

Претходни текстСпремни за Суперкуп
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам, доминирали смо током целе утакмице