У сусрет противнику – Железничар

6

Фудбалери Црвене звезде дочекују Железничар из Панчева у оквиру 10. кола Суперлиге Србије, у петак од 19 часова.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Нисмо имали пуно прилика да се састајемо са предстојећим ривалом, те смо у досадашњој историји одиграли само три утакмице против тима из Панчева. Прва датира из давне 1945. године када је наша екипа била веома убедљива и славила резултатом 18:0. Прецизни за црвено-беле су били Језеркић (6), Томашевић (5), Хорватиновић (3), Станковић и Печеничић (2).

Претходне сезоне смо два пута одмерили снаге са Железничаром, а тријумфовали смо у оба сусрета. У Панчеву смо након преокрета славили са 1:2, а голове су постигли Иванић и Мијатовић. У другом делу првенства смо били убедљиви и победили резултатом 3:0. Стрелци за наш тим су били Иванић, Ендиаје и Олањинка.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи које желе да бодре наше шампионе, карте могу да обезбеде ОНЛАЈН, док ће се продаја на благајни стадиона „Рајко Митић“ вршити у четвртак од 10 до 18 часова, као и на дан утакмице од 11 сати до старта сусрета.

Цене улазница за меч са екипом Железничара су следеће:

Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина „Синиша Михајловић“ – 1400 динара

За звездаше који неће бити у могућности да са трибина бодре изабранике Владана Милојевића, обезбеђен је студијски програм на каналу Звезда ТВ, док ће телевизијски пренос бити и на каналу Арена Премиум 1.

ФОРМА ЕКИПА

У сјајној форми се налазе наши фудбалери када је у питању домаће првенство. У уводних осам кола забалежили су седам тријумфа уз само један нерешен исход, док су у претходној утакмици убедљивим резултатом савладали вечитог ривала на гостовању у Хумској – 0:4.

Железничар је једно од најпријатнијих изненађења првог дела шампионата, а након девет одиграних утакмица налазе се на позицији број седам. Ипак, у септембру немају освојен бод, пошто су поражени у мечевима против Војводине (2:0) и против ОФК Београда (0:1). Тријумфе ове сезоне су уписали против Радничког 1923, Јединства, ИМТ-а и Спартака.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази бивши голман Црвене звезде – Зоран Поповић. На десном боку дејствује Борис Секулић, док је на другој страни Урош Стојановић. Штоперски тандем је резервисан за Немању Милуновића и Немању Видојевића, док се на тој позицији може наћи и Мирко Миликић. Често мења формацију шеф стручног штаба Марко Савић, али су у већини случајева средину терена покривали Франсис Езе, Бранислав Кнежевић и Матија Митровић, а у последњем дуелу се на тој позицији нашао Секу Саного. Иза најистуренијег Лазара Романића се налази Стефан Пиргић. Са клупе шансу вребају Дарио Гргић, Никола Јовановић и Лука Видић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

СУБОТА:

17:00 ОФК Београд – ИМТ
18:00 Чукарички – ТСЦ
18:00 Нови Пазар – Раднички 1923
20:00 Војводина – Раднички Ниш

НЕДЕЉА:

15:00 Текстилац – Напредак
17:00 Младост – Партизан
19:00 Јединство – Спартак

Претходни текстОдбојкаши Звезде убедљиво до четвртфинала Купа Србије
Следећи текстЗвездине даме лако до четвртфинала Купа Србије