Звездаши на каљењу – Анан асистирао за победу

8

У данима за нама, наступило је чак девет играча Црвене звезде који су послати на каљење. Сви фудбалери су играли веома добро, док су се највише истакли Ебенезер Анан и Никола Митуљикић, који су сјајним партијама донели важна три бода на тешком гостовању у Панчеву.

‍У победи ОФК Београда над Железничаром из Панчева (0:1), у оквиру деветог кола Суперлиге Србије, учествовала су чак три играча позајмљена из нашег клуба. У питању су Ебенезер Анан, Едмунд Адо и Никола Митуљикић. Митуљикић и Адо су одиграли читаву утакмицу, док је Анан на терену провео скоро 70 минута. Романтичари су били ти који су диктирали темпо утакмице, те је константно убрзавали. Анан је правио велике проблеме по левом крилу ривалу из Панчева, те је успео и да асистира за испоставиће се победнички погодак. Митуљикић је показао изузетне креаторске способности и константно је учествовао у нападима екипе са Карабурме, док је Адо, сада већ како нас је и навикао, „вукао конце“ у везном реду своје екипе.

Андреј Ђурић је одиграо целу утакмицу у поразу Новог Пазара од ТСЦ-а из Бачке Тополе, резултатом 5:2. И поред негативног резултата, млади штопер је показао да ће у наставку сезоне моћи озбиљно да рачуна на њега. Наиме, иако је његова екипа примила чак пет голова, он је из свих дуела са противничким играчима изашао као победник, што говори да се ради о веома поузданом штоперу.

Развојни тим Црвене звезде – екипа Графичара, је у оквиру осмог кола Прве лиге Србије, поражена од Борца из Чачка, резултатом 2:1, а на том мечу су три фудбалера позајмљена из Звезде уписала наступе. У питању су Иван Гутеша, Вељко Милосављевић и Урош Сремчевић. Иван Гутеша се показао у веома добром светлу. У неколико наврата је заустављао стопостотне прилике ривала, те је показао сјајне голманске способности. Стамени Вељко Милосављевић је и ову утакмицу одиграо на завидном нивоу, те је и поред притиска домаћина смиреношћу и квалитетом, свео опасне прилике Борца на минимум. Сремчевић је показао зрелост, те је безброј пута добијао дуеле са много старијим и искуснијим штоперима Борца.

Лука Стојсављевић је уписао наступ у ремију Словена са екипом Инђије (1:1). Млади играч је пружио одличну партију у дресу екипе из Руме, те је успешно одбијао налете противника. На истој утакмици је један минут у дресу Инђије уписао и Иван Никчевић.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у поразу од Борца 1926 (2:1)
Андреј Ђурић (Нови Пазар) – 90 минута у поразу од ТСЦ-а (5:2)
Вељко Милосављевић (Графичар) – 90 минута у поразу од Борца 1926 (2:1)
Ебенезер Анан (ОФК Београд) – 69 минута у победи над Железничаром (0:1)
Лука Стојсављевић (Словен) – 90 минута у ремију са Инђијом (1:1)
Едмунд Адо (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Железничаром (0:1)
Андрија Максимовић (Графичар) – Без наступа у поразу од Борца 1926 (2:1)
Владимир Лучић (ИМТ) – Без наступа у поразу од Војводине (0:3)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Железничаром (0:1)
Јован Митуљикић (Нови Пазар) – Без наступа у поразу од ТСЦ-а (5:2)
Урош Кабић (Чукарички) – Без наступа у победи над Јединством (2:1)
Мухамед Умар (Вршац) – Без наступа у победи над Слободом (1:0)
Иван Никчевић (Инђија) – 1 минут у ремију са Словеном (1:1)
Урош Сремчевић (Графичар) – 58 минута у поразу од Борца 1926 (2:1)

Претходни текстЕндиаје “решета” у Суперлиги
Следећи текстМилојевићев јубилеј и победа