Шериф у друштву Звездиних легенди

6

Сјајну партију приказао је голгетер наше екипе – Шериф Ендиаје и постигао хет-трик на 174. вечитом дербију. Црвено-бели су тријумфовали убедљивим резултатом 0:4, а Звездин Сенегалац је са укупно постигнутих шест голова заузео четврту позицију на листи најбољи стрелаца нашег клуба, када је реч о утакмицама домаћег шампионата са вечитим ривалом.

‍Нападач Црвене звезде је уписао четири наступа у првенственим вечитим дербијима и постигао шест голова, што представља импресиван статистички податак. Први гол Ендиаје је постигао на 171. сусрету вечитих ривала, када је на гостујућем терену на асистенцију Османа Букарија прецизно погодио. Три месеца касније поново је сјајни нападач био изузетно инспирисан да се докаже на највећој утакмици српског фудбала. У једном од најбољих мечева нашег тима – 172. вечитом дербију поново је мрежу ривала затресао Шериф Ендиаје, али овога пута на асистенцију Ин Бом Хванга.

Убрзо је уследио и 173. сусрет вечитих ривала који је завршен тријумфом нашег тима са 3:2, а Звездин Сенегалац је наставио нестваран низ савладавши голмана гостујуће екипе на асистенцију Османа Букарија. Испунио је Ендиаје очекивања свих звездаша и на 174. вечитом дербију, наставио голгетерску серију, али и ушао у историју постигавши хет-трик. Начео је мрежу ривала нападач наше екипе прецизним ударцем са беле тачке, а затим и још два пута затресао мрежу након правовременог додавања Тимија Макса Елшника, као и сјајног центаршута перспективног Јегора Пруцева.

Шериф Ендиаје се са укупно шест голова у вечитим дербијима изборио за четврту позицију вечне листе стрелаца и изједначио са Иваном Топлаком. Испред сенегалског репрезентативца се налази легендарни Зоран Филиповић који са седам погодака заузима треће место. Гол више постигао је Коста Томашевић који се налази на другом месту, док прву позицију деле легенде клуба Бора Костић и Драган Џајић са по девет постигнутих голова против вечитог ривала у првенственим мечевима.

Звездина листа стрелаца у вечитим дербијима:

1. Бора Костић и Драган Џајић – 9 голова

2. Коста Томашевић – 8 голова

3. Зоран Филиповић – 7 голова

4. Иван Топлак и Шериф Ендиаје – 6 голова

5. Душан Савић и Алексадар Катаи – 5 голова

Претходни текстЗвезда без изгубљеног сета до 2. кола квалификација за ЛШ
Следећи текстСтручна комисија одабрала је јубиларни логотип за 80 година Црвене звезде