Реми омладинаца у дербију кола

14

Фудбалери Црвене звезде су утакмицом против ИМТ-а на Новом Београду, затворили седмо коло Омладинске лиге Србије, а резултат је био 2:2. Голове за тим Ненада Милијаша су постигли Даворин Тошић и Василије Костов, а упркос бројним приликама нисмо успели да остваримо победу.

ИМТ – Црвена звезда 2:2 (1:0)

Стадион: Стадион ФК „ИМТ“.

Судија: Младен Јаковљевић.

Стрелци: Жагар у 5. и Леби у 53. минуту за ИМТ, а Тошић у 48. и Костов у 64. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Леби, Стове (ИМТ).

ИМТ: Ћурувија, Топаловић, Леби, Радосављевић, Јовић (од 88. Јовичић), Жагар (од 90. Ценић), Коњаев (од 74. Валдемар), Стове, Познановић, Смит (од 50. Бакић), Крстовић.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија (од 46. Стојковић), Фол, Рогановић, Ристовски (од 79. Тасић), Стојановић, Тошић, Костов, Ђорђевић (од 46. Теофиловић), Ранковић (од 62. Бубања), Маркочевић (од 72. Гаштаров).

Изабраници Ненада Милијаша су добро отворили меч, приликом у четвртом минуту када је после центаршута Ђорђевића са десне стране, са ивице петерца главом упутио ударац Тошић, али није успео да затресе мрежу домаће екипе. Домаћин је повео у петом минуту, а гол је постигао Жагар.

Нападали су црвено-бели, не би ли што пре стигли до изједначујућег поготка. Врло су мало поседа препуштали противнику, те су притискали врло високо на половини противника, који се бранио са свих 11 фудбалера иза лопте. Костов је имао прилику после корнера на половини првог полувремена, захватио је волеј са ивице казненог простора, али је Ћурувија успео да исконтролише његов покушај са дистанце. Велику је прилику имала Звезда у 35. минуту утакмице, када је свог чувара веома искусно окренуо Маркочевић, а затим упослио Ранковића, чији је ударац са десне стране успео да заустави голман новобеоградске екипе. Наши момци су нападали до краја првог дела, али своје прилике нису материјализовали, те су на велику паузу отишли са голом заостатка.

Сјајан почетак другог полувремена за наш тим је обележио погодак већ у 48. минуту. Првобитно је Ристовски сјајно продором оставио своје чуваре иза себе, а затим је центаршутем упослио Даворина Тошића, који је ухватио волеј десном ногом, те савладао чувара мреже домаћег тима – Ћурувију. Мотивисани су на терен у другом полувремену изашли пулени Ненада Милијаша, а налети су се, после постигнутог гола, појачавали све више. Наше прилике нису искоришћене, а ИМТ је поново повео у 53. минуту преко Лебија.

Желели су црвено-бели и до другог изједначења на мечу, а домаћи играчи су се грчевито бранили. Ипак, били су истрајни играчи Звезде, те им се то исплатило, јер је у 64. минуту Василије Костов након сјајног дриблинга, шутнуо у десни угао гола и на тај начин матирао Ћурувију. Покушавали су наши фудбалери до краја утакмице нападима по боковима игралишта, али нису успели да стигну до жељеног поготка. Од изједначујућег гола Костова, играчи ИМТ-а су тежили ка томе да играју грубо на средини терена, те да умртве игру и на тај начин спрече нашу екипу да стигне до потпуног преокрета.

Претходни текстЗвездине даме освојиле Куп Србије!
Следећи текстЏудо спектакл у Београду у организацији Црвене звезде