Црвено-беле изгубиле од Андерлехта

82

Фудбалерке Црвене звезде доживеле су пораз у свом првом мечу у европским такмичењима. Црвено-беле су изгубиле од белгијског Андерлехта са 4:1 (2:0) у полуфиналу прве квалификационе рунде за Лигу шампиона за жене.

Већ у 2. минуту Црвена звезда је остала са играчем мање на терену пошто је после неопрезног старта искључена капитен Тијана Ђорђевић. То је умногоме утицало на комплетан ток меча. Андерлехт је у 6. минуту повео голом Румунке Стефаније Ватафу. На 2:0 повисила је Лаура Делуз у 19. минуту.

Наставиле су Белгијанке и у другом полувремену да притискају наш тим који је у 58. минуту меча примио и трећи погодак, а стрелац је била Амели Делабре. На недостижних 4:0 повисила је Луна Ванзеир у 74. минуту, а коначан резултат и почасни погодак за наш тим постигла је Нина Матејић у петом минуту надокнаде времена.

Црвена звезда ће имати још једну прилику да се прикаже у лепшем светлу пошто ће играти против пораженог из дуела Биркиркара (Малта) – Брезница (Црна Гора) у утакмици за 3. место у квалификационој групи.

АНДЕРЛЕХТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 4:1 (2:0)

Та`Кали (Малта) – Стадион: Ћентенари. Судија: Софик Торосјан (Јерменија). Стрелци: Ватафу у 6, Делуз у 19, Делабре у 58. и Ванзеир у 74. минуту за Андерлехт, Нина Матејић у 90+5. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Колеман, Ванвинсберге (Андерлехт), Спасојевић, Сремчевић, Шћепановић (Црвена звезда). Црвени картон: Ђорђевић (Црвена звезда).

АНДЕРЛЕХТ: Валдбилиг, Делуз, Ванвинсберге, Де Неве (Мерсман од 80. минута), АЈзерман, Колеман (Де Калњи од 75. минута), Ватафу (Минерт од 63. минута), Бенинк (Теинтурије од 46. минута), Ванзир, Вијнантс (Роси од 75. минута), Делабре. Тренер: Денис Моеман.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шаханска (Еремић од 46. минута), Н.Чавић, Шарић (Малијар од 68. минута), Ђорђевић, Миловановић, Матејић, Шћепановић, Спасојевић (Илић од 81. минута), Тенков, Сремчевић (Васовић од 68. минута), Абака (Тошковић од 46. минута). Тренер: Бојан Маћешић.

Претходни текстПродужен рок за предају радова за Јавни конкурс за израду јубиларног логотипа 80 година СД Црвена звезда
Следећи текстПораз Звезде у Суперкупу Србије