Звездин европски континуитет – осам година!

16

Пласманом у групну фазу Лиге шампиона наш клуб је заокружио перфектан низ учешћа у европским такмичењима. Црвена звезда је у последњих осам година четири пута играла најелитније фудбалско клупко такмичење и исто толико пута Лигу Европе, уз три нокаут фазе.

Звезда из године у годину пише златне странице историје. Од оснивања клуба 1945. године па до дан данас, црвено-беле боје су представљале нашу земљу широм Европе и света. Сијала је Звезда 1991. година на врху, а после дуго година наш тим је осам година узастопно у друштву у коме је увек припадао. Такмичимо се и одмеравамо снаге са најбољим тимовима на Старом континенту, као што је то било од памтивека.

Стазе старе славе су ту, а сваки звездаш са поносом и великом сатисфакцијом може да истакне како је клуб за који навија заслужено међу 36 најбољих екипа у Европи. Надиграли смо Боде Глимт у гротлу Маракане и нови формат престижног клупског такмичења је пред нама, што значи да ће наш тим по четврти пут, у претходних осам година заиграти у Лиги шампиона.

Низ учешћа у европским такмичењима је почео од сезоне 2017/18, када смо се после једне деценије пласирали у Лигу Европе, а исте године смо презимили у Европи. Већ две наредне смо на челу са Владаном Милојевићем играли у Лиги шампиона. Док смо у сезонама 2020/21, 2021/22 и 2022/23 били учесници другог по јачини такмичења и направили сјајан успех пласманом у шеснаестину и осмину финала.

Тиме је Звезда себи омогућила да буде директан учесник групне фазе Лиге шампиона у такмичарској години 2023/24.

У протеклих осам сезона на Маракану су долазили Арсенал, ПСЖ, Наполи, Ливерпул, Тотенхем, Бајерн Минхен, Олимпијакос, Милан, Ренџерс, Манчестер Сити, РБ Лајпциг и многи други европски тимови.

Сија Звезда поново у Лиги шампиона и сија тамо где одувек припада, а низ играња у европским такмичењима траје већ осам година!

Претходни текстСтошић: Ово је моћна и јака Звезда
Следећи текстСферопулос: Добро за прву утакмицу, велико хвала домаћину