Милојевић: Храбро и уз пуну Маракану до Лиге шампиона

11

Фудбалери Црвене звезде сутра од 21 час дочекују екипу Боде Глимта у оквиру реванш утакмице плеј-офа квалификација за Лигу шампиона, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба Владан Милојевић.

– Очекује нас друго полувреме утакмице у плеј-офу на нашем стадиону. Добро је познат резултат из прве утакмице, а сутра нас очекује меч који има велики значај, јер је улог улазак у Лигу шампиона. У првој утакмици је Боде био бољи и победио, али то је само првих 90 минута. За ово време смо се мало и опоравили, а поједини играчи су се и подигли што се тиче физичке спреме. Нема лоших екипа у плеј-офу, Боде нам је добро познат и сигуран сам да сутра неће бити ништа лакше него у Норвешкој. На нама је да се спремимо на најбољи могући начин. Имамо проблеме код неких играча, али не толико да неће моћи да наступе сутра. Видећемо у ком ћемо саставу изаћи. Играмо пред нашим навијачима, биће пун стадион и на нама је да дамо све од себе да уђемо у Лигу шампиона – почео је Милојевић.

Бираним речима говорио је о Бодеу.

 Најодговорнији сам за све што буде. То ћу рећи и данас и увек. Не знам да ли су људи свесни да играмо против екипе која има тренера од 2017. године. Сваке године играју Европу, имају систем, држе ниво игара. Ми у овом тренутку још увек нисмо на максимуму и надам се да ћемо бити све бољи. Наш концепт у односу на њихов је сасвим другачији. Имамо нове играче који се имплементирају. Не знам да ли Боде може другачије од онога што је играо, али је чињеница да имају врлине и мане. На нама је да спречимо врлине и искористимо мане, то је суштина спорта. Имамо јасан план за сутра.

Свестан је Милојевић да је улог велики.

– Размишљамо само о утакмици. Одиграли смо прво полувреме и размишљамо само о оном што нас чека сутра. Велики је то улог. Ми имамо сигурну Европу, али размишљамо о томе да дамо све од себе. Неко ће рећи да је ово најбитнија утакмица за Звезду, али нама је свака таква. Тражићу од играча да буду концентрисани и да уз подршку наших навијача све буде по Божијој вољи.

Нашалио се и на питање око састава за сутрашњи меч.

– Видећу шта ће да објави један сајт који много добро погађа саставе, па ћу и ја знати који тим имам и да ли ће Глазе бранити. Шалу на страну, сутра ћу одлучити.

Поштује Милојевић нашег ривала, свестан је притиска и свега, али жели да обрадује звездаше.

– Играм фудбал од девете године, а сад имам 54 и ако нешто радим, народски речено – шутирам лопту. На ствари гледам на један начин, јавност, публика и новинари на други. Никада нисам правио прогнозе, а злонамерности има у тим коментарима. Све екипе су данас добре и свуда се игра фудбал. Много клубова играју три такмичења, сваке године фудбал напредује. Раније је можда било другачије, али данас сви имају добре екипе, тренере, буџете. У плеј-офу нема лоших екипа, ни доброг жреба. Може противник да буде мање или више атрактиван, али су све екипе за поштовање. Ми смо Звезда и историја нам не дозвољава да се плашимо. Тешко је у Звезди… Велики притисак, очекивања јавности, али морамо да будемо такви, јер желимо да испунимо снове свих нас – навијача, града, државе.

Не сумња Милојевић у то да ће навијачи направити феноменалну атмосферу.

– Наши навијачи су шампиони што се тиче атмосфере. Сваки пут приреде нешто спектакуларно и верујем да ће и сутра да буде тако. Поносан сам што их имамо. Сви који су икад играли на Маракани против Звезде знају каква је атмосфера. Привилегија је да имамо такве навијаче.

Пенале увек вежбамо.

– Део игре су и пенали. Играчи после сваког тренинга шутирају пенале, тако да смо ту спремни.

Боде је у средини првенства, док је за наш шампионат тек почео.

– Боде је екипа у добром тренутку у првенству. Ми имамо простора да напредујемо и покажемо више. Доста играча није било са нама све време – припреме, повреде… Битно је да дају све од себе сутра. Трудимо се и радимо. Боде је квалитетна екипа, и понављам да не постоји лак противник. Да ли је атрактиван или не, не знам, али има земаља попут Емирата, Саудијске Арабије, Кореје и слично где се игра феноменалан фудбал, а немају атрактивност. Ми по традицији јесмо већи клуб од Бодеа, али у 21. веку сви играју фудбал.

Образложио је Милојевић и због чега је одложена утакмица против ТСЦ.

– Одлагали смо мечеве и раније, то је пропис и то доста других клубова ради. Имамо више времена да припремимо утакмицу, а овај наредни меч нам је најбитнији јер је улог велики. Нисам за одлагања, ако ћете искрено, али смо искористили то право и ништа лоше нисмо урадили. Имали смо мало више времена да се спремимо, да тренирамо и радимо.

Анализирао је утакмицу у Норвешкој.

– Припремили смо утакмицу како смо сматрали да је најбоље и на основу наших могућности. Не правимо ми представу, већ се пита и противник. Некад нас изненаде, некад не. Не бих се враћао на ту утакмицу, архивирана је. Што се Бодеа тиче, остаје исто размишљање, они су брзи, добро спремни, и да би размишљао о било чему, мораш ту да им одговориш. Они су адаптирани на свој терен, али сад смо ми домаћини. Играмо пред нашим навијачима које смо чули и у Норвешкој у смислу подршке и навијања. Биће добра утакмица, у то сам убеђен, а видећемо колико ће то бити другачије у односу на пре седам дана – закључио је Милојевић.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Максимовић разигравао
Следећи текстСпајић: Желимо да одиграмо најбољу могућу утакмицу уз енергију са трибина