Лекић: Пуна Маракана рађа хероје

6

Јунак једног од највећих преокрета у новијој Звездиној историји је Дејан Лекић, човек који је срушио Динамо Тбилиси и који са разлогом верује да црвено-бели и у среду од 21 час могу то да понове против Боде Глимта.

Утакмица против Динамо Тбилисија је променила много тога у мом животу и каријери. Од тада је све кренуло узлазном путањом, али се много тога издешавало те вечери. Изгубили смо 2:0 у Гризији, противник је био објективно неатрактиван, и мало ко је и веровао да ћемо да преокренемо на Маракани. Буквално је била борба за „голи живот“. Утакмица је почела несрећно, постигао сам аутогол и то је један од најтежих момената у мојој каријери. Ипак, рекао сам себи да имам још 88 минута да променим ствари. Нисам неко ко се лако предаје, заиста сам имао веру да ћемо успети да преокренемо – почео је Лекић, а затим и наставио:

Генерално се није много очекивало од те наше генерације. Ипак, постојао је притисак, јер смо знали да носимо Звездин дрес и да морамо да победимо сваку утакмицу. Тада ми је утисак да смо више одиграли на неку борбу него на квалитет. Ипак, када загрми север, па крену исток и запад. То је нешто што те носи до победе, то је била прекретница – навијачи.

Присетио се и трећег гола који је постигао на тој утакмици, у самом финишу меча за тоталну рапсодију на Маракани.

– Топе се минути, лопта са средине, Лазетић, па Богдановић, а ја у шеснаестерцу сам поред двојице, или чак и тројице. Испратио сам колико сам могао, био сам преуморан, јер сам претрчао доста. Дословно сам задњим атомом снаге трзнуо лопту главом и погодио, а емоције у том тренутку… То не може да се опише. Гледате гол, сви на трибинама скачу, осећао сам се као да сам на другој планети. Маракана буквално грми у том тренутку.

Верује Лекић у ову генерацију.

Боде има добру екипу годинама, играју Европу, спремају се увек за Лигу шампиона. Квалитетнији су него Динамо Тбилиси тад свакако, али Звезда не треба много да мисли на њих. Све имамо у својим рукама. Играмо пред нашим навијачима, то је велика предност. Верујем у играче, струни штаб, управо. Очекујем пролаз. Звезда има одличну хемију у екипи, то се види и то би могло да пресуди. Верујем да ће бити пун стадион у среду и да ће сви у дресовима доћи на утакмицу – уз осмех ће Лекић.

Претходни текстЈовичић: Пуна Маракана је рецепт за успех
Следећи текстЗвездини бисери – Фуриозни омладинци