Пижон: Пуна Маракана и наши навијачи рецепт за Лигу шампиона

12
223037807

Легендарни фудбалер Црвене звезде – Владимир Петровић Пижон се присетио чувеног двомеча против Реал Мадрида одиграног 1975. године, када су црвено-бели надокнадили заостатак на Маракани, да би у пенал серији били успешнији и прошли даље.

‍- Радо се сетим те утакмице, верујем да је сваком звездашу остала дубоко урезана у срца победа над једним клубом какав је Реало Мадрид. Имали су невероватну екипу, играче попут Брајтнера и Нецера који су правили велику разлику у то време. Ипак, ми смо веровали да можемо, што смо на крају и показали на терену. Велики ветар у леђа нам је пружала публика током целог сусрета, било је преко 100 хиљада људи тада на Маракани. Одговорно тврдим да су пенали највише дело њих, људи са трибина, који су атмосферу довели до врхунца, те изузетно утицали на расплет догађаја – рекао је Петровић.

Четврта Звездина Звезда је уверена да ће пуна Маракана бити рецепт за пролаз против Боде Глимта, те истиче да је помоћ изабраницима Владана Милојевића никад неопходнија.

Како и сам каже тренер Владан Милојевић, публика ће биди одлучујући фактор против Боде Глимта. Знамо шта Делије могу да донесу, свесни смо да фудбалери пружају више од максимума када чују добро познат хук са трибина. Чуо сам и за акцију да сви у среду дођу на утакмицу у Звездином дресу и врло радо ћу се и ја прикључити томе. Надам се да ће стадион бити попуњен до последњег места и да ћемо сви заједно прославити улазак наше Звезде у Лигу шампиона – поентирао је Владимир Петровић Пижон.

Претходни текстОдржана комеморација Олги Ацић
Следећи текстМоћ Маракане – Паок 1974