Звездаши на каљењу – Сремчевићева асистенција на дебију

13

Укупно осам фудбалера Црвене звезде који се кале је забележило наступе у свој тимовима, а највише се истакао Урош Сремчевић који је на дебитантском наступу за Графичар успео да упише асистенцију, док је Ебенезер Анан поново био сјајан у дресу ОФК Београда.

‍У петом колу Суперлиге Србије, у Бачкој Тополи састале су се екипе ТСЦ-а и ОФК Београда. У саставу екипе са Карабурме нашла су се три играча која су на позајмици из Црвене звезде. Ебенезер Анан и Едмунд Адо играли су од почетка утакмице, док је Никола Митуљикић ушао са клупе. У победи гостију из Београда, Ебенезер Анан поново је одиграо одличну утакмицу. Са позиције левог „винг-бека“ својом хитрином и сјајном контролом лопте, константно је правио притисак на последњу линију екипе из Бачке Тополе. У пар наврата је стварао себи и својим саиграчима веома изгледне шансе за погодак. Едмунд Адо је одиграо такође, веома добро. Кварио је игру фаворизованог ТСЦ-а и у потпуности неутралисао све покушаје играча домаће екипе. Никола Митуљикић је за кратко време проведено на терену успео да постигне и гол, који је био поништен због недозвољене позиције. У утакмици између Новог Пазара и Младости, Јован Митуљикић је уписао још један наступ. Одиграо је 46 минута, и за време проведено на терену је успео неколико пута да буде „претња“ по гол гостију. У утакмици одиграној у Панчеву, између Чукаричког и Црвене звезде, Урош Кабић није наступио.

У трећем колу Прве лиге Србије, у победи Графичара над Словеном, наступило је чак четири Звездиних фудбалера. За Графичар су играли Вељко Милосављевић, Андрија Максимовић и Урош Сремчевић, док Иван Гутеша није био у протоколу. За Словен је такође наступио играч црвено-белих – Лука Стојсављевић, који је ушао са клупе. Вељко Милосављевић је сјајно командовао одбраном Графичара и без већих проблема отклонио све опасности по гол, те се утакмица завршила без примљеног гола „Графоса“. Андрија Максимовић није наставио свој голгетерски низ, али је још једном био један од најважнијих шрафова у победи свог тима. Својим „луцидним“ потезима и прецизним додавањима небројено пута је проигравао саиграче, који су имали пуно прилика да постигну погодак. Урош Сремчевић је такође имао запажену улогу у победи Графичара. Правио је проблеме противнику и правио притисак на њихове одбрамбене играче. Најбољи потез је имао у десетом минуту утакмице, када је главом асистирао Мбупу за водећи погодак свог тима. Мухамед Умар није улазио у игру за екипу Вршца, као ни Иван Никчевић за Инђију.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Вељко Милосављевић (Графичар) – 90 минута у победи над Словеном (2:0)
Ебенезер Анан (ОФК Београд) – 90 минута у победи над ТСЦ-ом (0:1)
Лука Стојсављевић (Словен) – 35 минута у поразу од Графичара (2:0)
Едмунд Адо (ОФК Београд) – 90 минута у победи над ТСЦ-ом (0:1)
Андрија Максимовић (Графичар) – 90 минута у победи над Словеном (2:0)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 18 минута у победи над ТСЦ-ом (0:1)
Јован Митуљикић (Нови Пазар) – 45 минута у поразу од Младости (0:1)
Урош Сремчевић (Графичар) – 76 минута у победи над Словеном (2:0)

Претходни текстПуна Маракана има невероватну моћ
Следећи текстМоћ Маракане – Ујпешт 1970