У сусрет противнику – Боде Глимт

8

Фудбалери Црвене звезде у уторак од 21 час играју прву утакмицу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона, а противник ће им бити Боде Глимт.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Наш клуб се са норвешким шампионом никада до сада није састајао, те ће дуел на стадиону „Аспмира“ бити први дуел у историји Црвене звезде и Боде Глимта.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи нашег клуба ће прву утакмицу двомеча моћи да гледају у директном преносу на Арени Премиум 1. Такође можете пратити и наш студио, као сам и сусрет на Звезда ТВ, односно на истоименом Јутјуб каналу.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Владана Милојевића су били изузетно ефикасни у уводним утакмицама домаћег шампионата. На премијери су савладали Јединство из Уба резултатом 4:0. Након ремија против Младости из Лучана (2:2), показала је праву реакцију наша екипа, те су редом после падали Текстилац (0:4), Нови Пазар (4:1) и Чукарички (1:4). У свим тријумфима до сада црвено-бели су постизали четири поготка, а вреди напоменути да је велики број голова дело наших новајлија.‍

За разлику од Звезде, Боде је квалификације започео две рунде раније. У првом двомечу је био убедљив против летонског РФС-а са укупним резултатом 7:1. У трећем колу квалификација норвешки тим је био бољи од Јагјелоније са 5:1 у укупном скору. Након минималне победе код куће, убедљив је био у Пољској, те славио са 1:4. Шампионат Норвешке је увелико у току, а тренутно се наш наредни ривал налази на лидерској позицији, након 19 одиграних утакмица.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази искусни руски голман Хаикин, док бедем испред њега чини домаћи тандем Бјортуфт – Гундерсен. Десни бок држи Сјоволд, а на другој страни се налази Бјоркан. Спону између дефанзивне и офанзивне линије држи Берг, док су за сигурност на средини терена још задужени Евијен и Фет. Крилни фудбалери су Мата и Хауге, а најистуренији играч тима је Хог. Пре наредне утакмице, у норвешки тим се вратио убојити дански нападач Филип Синкернагел. Поред њега, жути дрес је задужио десни бек Михал Томич. Шансу са клупе ће вребати Сорли, Салтнес, Хелмарсен, Микелсен и Соренсен.

СУДИЈЕ

Главни судија: Иван Кружљак
Први помоћник: Бранислав Ханцко
Други помоћник: Јан Позор
Четврти судија: Петер Карловић
ВАР: Пол Ван Бекел
АВАР: Јохем Кампхуис

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак
21:00 Динамо – Карабаг
21:00 Лил – Славија Праг‍

Среда
21:00 Динамо Кијев – РБ Салзбург
21:00 Митјиланд – Слован
21:00 Малме – Спарта Праг
21:00 Јанг Бојс – Галатасарај

Претходни текстСписак путника за Норвешку
Следећи текстПочеле припреме црвено-белих за нову сезону