Хванг најбоље оцењени играч Звезде

9

Везни фудбалер нашег клуба Ин Бом Хванг је после три кола домаћег првенства најбоље оцењен играч Звезде, гледајући само редове црвено-белих, према статистичкој платформи “Sofascore”.

Посматрајући мечеве са стране можемо увек рећи да Хванг на сваком дуелу оставља последњи атом снаге на терену. Репрезентативац Јужне Кореје је мотор игре црвено-белих и профил играча који без премца покрива сваки милиметар терена. Допринос фудбалера са бројем шест на полеђини дреса је немерљив, како у дефанзивном тако и у офанзивном смислу.

Од старта сезоне Хванг је сакупио 260 минута, с обзиром на чињеницу да је против Младости и Текстилца одиграо цео меч, док је у сусрету са Јединством са Уба замењен у 80. минуту. На отварању сезоне је према статистичкој платформи “Sofascore” забележио оцену 9.3. Некадашњи играч Олимпијакоса је поред асистенције за Александра Катаија учествовао и код гола Бруна Дуартеа, јер је управо након његовог ударца и интервенције голмана ривала Бразилац затресао мрежу. Поред тога, остварио је 97 посто тачних додавања, 7/7 дугих прецизних лопти и девет кључних пасова…

На наредном дуелу против тима из Лучана индекс је гласио 8.8, док је Хванг такође имао запажен статистички учинак са 93 прецизна паса од 103 упућена (90 посто), осам завршних пасова, 12 преносних лопти и три ударца у оквир гола. Против Текстилца, на првом гостовању у сезони, је добио исту оцену 8.8, а две асистенције за Шерифа Ендиајеа и Бруна Дуарте су још једном потврдиле његову креативност у пољу, док је у сегменту дефанзиве Хванг имао и пет добијених дуела.

Тиме је у уводне три утакмице Хванг на сваком мечу био најбоље оцењени играч Црвене звезде, а са три проигравања за погодак тренутно је и најбољи асистент Суперлиге Србије. Ако погледамо просек у прва три кола, његова оцена је 8.97 што представља импресиван учинак борбеног везног играча.

Претходни текстТермини Звездиних утакмица у плеј-офу за Лигу шампиона
Следећи текстМилсон: Осећам љубав звездаша, желим да их обрадујем голом у суботу