Текстилац – Црвена звезда 0:4 (0:0)

26

Фудбалери Црвене звезде су остварили први тријумф на гостујућем терену у сезони 2024/25. Црвено-бели су савладали Текстилац резултатом 0:4, а у листу стрелаца су се уписала чак два дебитанта Фелисио Милсон и Тими Елшник.

Текстилац – Црвена звезда 0:4 (0:0)

Стадион: „Славко Малетин Вава”.

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Милсон у 54, Ендиаје у 63, Елшник у 69. и Дуарте у 83. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Давидовић, Васић (Текстилац).

Текстилац: Браћ, Давидовић (од 61. Стојановић), Марјановић, Трипковић, Луковић (од 77. Јездимировић), Ђурић, Васић (од 68. Марчић), Јочић, Принц, Илић (од 68. Коџић), Шавија (од 61. Зекић).

Резерве: Дринчић, Димковић, Станковић, Марчић, Стојановић, Средојевић, Зекић, Дашић, Којчић, Коџић, Јездимировић.

Црвена звезда: М. Илић, Стојић, Лековић (од 78. Ђига), Спајић, Сеол, Канга (од 54. Елшник), Хванг, Пруцев, Иванић (од 72. Шљивић), Милсон (од 54. Дуарте), Ендиаје (од 72. Л. Илић).

Резерве: Гутеша, Ђига, Далсио, Л. Илић, Шљивић, Кнежевић, Елшник, Пума, Дуарте.

Изабраници Владана Милојевића су се у оквиру трећег кола првенства састали са екипом Текстилца. Шеф стручног штаба нашег тима се на првом гостовању у сезони 2024/25 одлучио за измењен састав у односу на претходна два дуела која су одиграна на Маракани. Прилику да дебитују за Црвену звезду су добили Сеол и Милсон, који су се нашли у стартној постави. Прва прилика на мечу је виђена у 12. минуту, када је Иванић упутио ударац са дистанце, али је Звездин везни фудбалер био непрецизан. Иако су наши првотимци имали иницијативу у првих 30 минута меча у Бачкој Паланци и стварили проблеме дефанзивној линији Текстилца резултат на семафору је остао непромењен.

У 36. минуту Канга је опробао ударац из даљине, прецизније са преко 30 метара, међутим покушај Звездиног Габонца је завршио преко гола екипе из Оџака. Само 180 секунди касније Хванг је извео слободан ударац са ивице казненог простора, али су играчи домаће екипе без већих проблема успели да отклоне опасност. Шериф Ендиаје се у истом минуту нашао у најбољој прилици на мечу, када је Иванић сјајно главом спустио лопту до нападача наше екипе, који није успео да је захвати на прави начин и упише се у листу стрелаца. Три минута пред крај првог дела игре виђена је нова шанса за црвено-беле када је Канга шутирао са дистанце, међутим недовољно прецизно. До краја првог полувремена мреже су мировале, па су фудбалери обе екипе на петнаестоминутни одмор отишли са нерешеним резултатом.

Наставили су фудбалери Црвене звезде са офанзивном игром и у другом полувремену. Пруцев је у 49. минуту шутирао искоса у ближи угао из веома тешке позиције, али је на правом месту био чувар мреже Текстилца. Само пет минута касније дебитантски гол већ на првом мечу у црвено-белом дресу је постигао Милсон. Иванић је упутио ударац са ивице казненог простора, али је његов покушај успео да заустави фудбалер домаће екипе, међутим на правом месту се нашао нови крилни нападач нашег тима који је рутински савладао голмана Текстилца. Уследиле су две шансе за Шерифа Ендиајеа и то у 55. и 57. минута, а у обе ситуације Звездин нападач је након центаршутева Пруцева и покушаја главом имао прилику да се упише у листу стрелаца, али је резултат остао непромењен. Није се ту зауставио Звездин Сенегалац, па је већ у 63. минуту упутио ударац главом и затресао мрежу Текстилца, након одличног центаршута Ин Бом Хванга. Атрактивно је покушала Звездина шестица само 180 секунди касније, међутим недостајало је мало прецизности Хвангу како би повећао предност нашег тима.

Деби из снова је поред Милсона имао и Тими Елшник, коме је било потребно само 15 минута на терену за првенац у црвено-белом дресу. Играо се 69. минут када је упутио ударац из казненог простора и савладао голмана Текстилца, а асистенцију је уписао Шериф Ендиаје. Расположени Пруцев је пет минута касније шутирао из шеснаестерца у ближи угао, међутим на правом месту се нашао чувар мреже домаће екипе. У 77. минуту ударац је опробао Дуарте, али је недостајало мало прецизности нашем голгетеру да и на трећој узастопној утакмици постигне погодак. Искористио је Звездин Бразилац већ следећу прилику и повисио на 0:4, када је у 83. минуту преварио неколико фудбалера домаће екипе и рутински савладао голмана Текстилца. До краја меча није било већих прилика, а црвено-бели су успели да стигну до нова три бода и прве победе на гостовању у текућој сезони.

Претходни текстИсторијски успех српских џудиста на Играма у Паризу
Следећи текстМилојевић: Драго ми је због дебитаната, показали смо добру реакцију