Жабић и Мајдов спремни за олимпијски татами

53

Српски олимпијци, наши трофејни џудисти Милица Жабић, Немања Мајдов и Александар Кукољ са тренерима Љубишом Мајдовим и Мирославом Илићем обратили су се спортској јавности на конференцији за медије непосредно пред полазак у Париз.

Немања Мајдов (до 90 кг) трофејни српски џудиста и Звездин првотимац истакао је колико је његов спорт тежак и немилосрдан и да одлучују нијансе.

На Олимпијским играма нема фаворита, у џудоу се све завршава у једном дану, и нема доброг или лошег жреба. Био сам првак Европе и света, али опет кажем све зависи од дана. Чекам за борбу њих двојицу, са којима сам се већ борио. Тај прво меч је мени веома важан, јер цела моја каријера се своди на прво коло или медаљу– истакао је Немања Мајдов, најтрофејнији српски џудиста икада који у Париз путује као актуелни вицешампион света.

Љубиша Мајдов, најтрофејнији српски џудо тренер икада, истакао је да је најважније да у Париз путују здрави.

Одрадили смо све што смо зацртали и на Олимпијске игре идемо здрави. Ове године смо направили велике резултате, а онда смо програм креирали како бисмо то направили и на Олимпијским играма. Поучени пресијом коју смо сами себи направили за Токио, сада идемо доста спремнији -истакао је Љубиша Мајдов.

Александру Кукољу (до 100 кг) трофејном српском џудисти пут у Париз је уједно и треће учешће на Олимпијским играма.

На Играма у Пекингу није било џудиста, тако да идемо узлазном путањом. Сам пласман на Олимпијске игре је велики резултат. То што нас је у Токију било петоро, а сада шесторо, значи да идемо напред. Надам се да ће их на следећим Играма бити још више, пошто ћу ја тада бити на другој страни. Суштиниски то значи да смо бројнији, да смо квалитетнији, и да имамо више шанси за медаљу него што смо то имали раније– истакао је Александар Кукољ који у својој богатој ризници између осталих има и титулу европског првака и вицешампиона света.

Мирослав Илић тренер Александра Кукоља истакао је да су у Паризу противници које одлично познају и да нема непознаница.

Припреме су одрађене на најбољи могући начин и Аца је спреман за све што га очекује. Наша очекивања су увек велика рекао је Мирослав Илић.

За Милицу Жабић, трофејну српску џудисткињу и члана првог тима Цревне звезде ( преко 78 кг) пут у Париз је премијера на Олимпипјским играма.

Идем на моје прве Олимпијске игре, и то је другачије такмичење у односу на сва остала на која сам навикла. Имам позитивну трему, једва чекам свој такмичарски дан. Физички сам спремна и желим да као и увек до сада представим своју земљу, Клуб и себе на најбољи могући начин и надам се најбољем. закључила је Милица Жабић.

Српски џудисти ће уз појединачно учешће на Играма у Паризу по први пут учествовати и у екипном микс надметању које је на програму 3. августа.

Претходни текстХрабри Страхиња био на корак до олимпијске бронзе
Следећи текстЗвезда је породица | Српски шампион поклонио дечаку Радоју сезонску карту