Трка Звездиних шпицева

22

У прва два кола националног првенства Црвена звезда је постигла шест голова, а чак пет погодака су забележили нападачи нашег тима – Шериф Ендиаје и Бруно Дуарте, па је већ на старту сезоне јасно да ће црвено-бели велику снагу имати управо у поменутим играчима.

Ендиаје је на пролећној премијери показао да се налази у сјајној форми. У оквиру првог кола Суперлиге Србије црвено-бели су савладали Јединство резултатом 4:0, а Звездин Сенегалац се на мечу одиграном на стадиону “Рајко Митић” у два наврата уписао у листу стрелаца. Није се ту зауставио момак коме је пред меч против Младости уручена награда “Бора Костић” за најбољег стрелца клуба у претходној сезони. Решен је Ендиаје да надмаши учинак из сезоне 2023/24, а како сада ствари стоје имаће одличну прилику да то и учини. Већ на дуелу против екипе из Лучана нападач нашег тима је постигао и трећи гол у сезони на две утакмице, те је и више него јасно да ће његове сјајне игре изузетно значити шефу стручног штаба – Владану Милојевићу.

Да звездаши могу да буду сигурни у нападаче потврдио је и нови голгетер наше екипе – Бруно Дуарте. Бразилац је наступио на два дуела, а уколико се у обзир узме чињеница да се још увек није нашао у стартној постави његов учинак додатно добија на значају. За само 67 минута проведених на терену и без периода адаптације нови фудбалер нашег тима успео је да одушеви звездашку јавност. Дуарте је на мечевима против Јединства и Младости уписао два поготка, те показао да ће бити велико појачање. Осим тога постао је и стрелац најбржег гола на дебитантској утакмици у црвено-белом дресу.

Већ након прва два кола Суперлиге Србије јасно је да ће трка Звездиних нападача бити неизвесна, а верујемо да ће нас наши голгетери већ на дуелу против Текстилца обрадовати новим сјајним головима.

Претходни текстЗвезда обрадовала малог Лазара сезонском улазницом
Следећи текстРасписан јавни конкурс за јубиларни логотип 80 година СД Црвена звезда