Сениорке шампионке, сениори вицешампиони Србије

63

Након освајања финала Купа Србије, наставља се низ Звездиних успеха у сенирској конкуренцији. Атлетичарке АК Црвена звезда одбраниле су титулу и поново постале шампионке Србије. Мушка екипа се у великој борби за сваки бод домогла вицешампионске позиције.

Још једно екипно првенство Србије и још један успех. На стадиону атлетског клуба Краљево одржано је једно од најачих екипних првенстав Србије до сада. У великој конкуренцији против већ традиционалних конкурената из ОАК Београда, Топ Џампа, Новосадске Војводине, Младости… женска екипа успела је да се домогне победе са само једним бодом предности.

Екипа у саставу Анђела Бјековић – 100м, Катарина Милосављевић – 400м, Наталија Грујић – 800м, Милица Томашевић – 3000м, Марија Буквић – м препоне и скок у даљ, Ивана Ђурић – бацање кугле и копља. 4х100м – Уна Мрђеновић, Анђела Бјековић, Лена Милинковић, Марија Буквић.

Све време такмичења водила се борба за сваки поен. Прву предност већ на почетку такмичења за Звезду доноси Ивана Ђурић победом у бацању копља.

Сјајна трка на 100м препоне Марије Буквић, водила је готово до пред крај трке када је ударила препону и у последњим метрима изгубила од првакиње државе Ање Лукић. У својој другој дисциплини – скок у даљ, врхунским остварењем од 6.39 доноси максималан број бодова за свој клуб.

800м била је једна од најбитнијих дисциплина где се одлучивао бодовни билан. Успала је Наталија Грујић у тактичкој трци да победи ОАКово појачање из Словеније, девојку која има готово 4 секунде бољи резултат ове сезоне. На 400м Катарина Милосављевић доноси планирано друго место, иза такочђе појачања из Словеније.

Милица Томашевић рутински долази до победе на 3000м где је направила готово минут предности у односу на другопласирану.

Анђела Бјековић на 100м успева да освоји планирано друго место и новие бодова. Диана Ковач у скоку у вис такође доноси планирани број бодова.

Ређале су се дисциплине и смењивале екипе које су на првом месту. Пред штафету 4х100м звезда долази са једним бодом мање од екипе ОАКа. Само победа у штафети доносила је титулу. Захваљујући увежбаним добрим изменама наше девојке побеђују реално по резултатима на 100м бржу екипу ОАКа и долази до нове титуле екипног првака државе.

Сјајан наступ мушке еипе. Ипак захваљујући појачањима конкурентних клубова, као и дисквалификацији начег члана проузрокованом лошом опремом нна такмичењу, мушка екипа осваја друго место иза ОАК Београда а испред АК Партизан.

Почело је добро, прве бодове и конкретну предност у односу на конкуренте из ОАКа и Партизана доноси наш троскокаш Милош Мијатовић. Нажалост, следи трка на 110м препоне, предуго држање у команди позор и крчање звучника за давање старта деконцентриче нашек најбољег препонаша који не успева да нападне прву препону. Након жалбе, Богдан добија могућност да понови трку у другој групи. Ипак, АК Партизан улаже жалбу коју врховна судијска комисија усваја и звезди се одузимају бодови. Мотивисани за што бољи пласман, сви такмичари дају све од себе да се домогну бодова. Никола Ковачевић сјајан на 100м, Ведран Самац осваја друго место, иза ОАКовог појачања из Словеније, сјајни Дино Додиг лети преко 2м у скоку у вис. Стефан Каљуш даје последње атоме снаге и 400м трчи уз нови лични рекорд. Андрија Димитријевић и Дарко Марисављевић на средњим стазама трче најбоше трке ове сезоне. Ветар је омео Ацу Мићића да скочи колико може, али на крају ипак добрих 7.12м. Вељко Недељковић у бацању кугле доноси очекивано прво место и нових 10 бодова.

На крају такмичења, о борби за друго место у укупном пласману, штафета Црвене звезде у саставу Стефан Михајлов, Никола Ковачевић, Александар Мићић, Богдан Видојковић побеђује што доноси пласман испред београдског Партизана.

Спортско друштво Црвена звезда честита атлетичаркама, стручном штабу и менаџменту Атлетског клуба Црвена звезда на изузетном успеху и освајању титуле шампиона Србије!

Претходни текстОбе пионирске екипе вицешампиони Србије
Следећи текстНајповољније Премијум сезонске улазнице за Звездаше млађе од 18 година