Тот и Тодоров са репрезентативцима на првом тренингу у Националном тренинг центру

15

Свечано, како и доликује, у присуству високих и уважених званица српски џудисти су радно и свечано одрадили први тренинг у Националном тренинг центру у Кошутњаку.

Предвођени првим човеком ЏСС ЊЕ Иваном Тодоровим, амбасадором наше земље у БиХ, српски џудисти имали су посебну част да тренинг отпочну са председником Европске џудо уније, господином Ласло Тотом.

Драге џудоке, драги Иване, председниче Џудо савеза Србије, драги господине Братићу и господине Вујко, а драги тренери, драга џудо фамилијо. Велика ми је част и задовољство што сам данас са вама на отварању Националног тренинг центра у Београду. Драго ми је јер на татамију видим много спортиста и одличну шансу за њихове припреме овде у Националном тренинг центру. Хтео бих да честитам Џудо савезу Србије и Влади Србије која је подржала ову идеју. Ово је леп поклон и за џудисте који иду на Олимпијске игре када погледају како се Савез потрудио да им обезбеди овај велелепан простор. Уверен сам да ће српска џудо породица као И гости из Европе користити овај Тренинг центар. Свима вама желим добро здравље и много среће у даљим припремама за Олимпијске игре. Хвала вам још једном на позиву и још једном вам честитам, ово је заиста леп простор и надам се да ће моћи да се користи као Олимпијски тренинг центар као и за остала догађања у склопу Европске џудо уније. Честитке!

Иван Тодоров је у име ЏСС поздравио уваженог госта, председника Европске џудо уније, господина Ласла Тота И захвалио му се на присуству и подршци у овом великом, историјском дану за српски џудо.

Данас су се остварили снови свих нас који се бавимо џудом. Наш животни сан је био да једног дана добијемо тренинг центар. Данас нам се то остварило, одрадили смо први тренинг и то је историјски дан за џудо, али и подстрек и нова мотивација која ће учинити да наши џудисти још више напредују. Овом приликом, пре свега желим да захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу који нас је и посетио када смо још 2017. године разговарали о тренинг центру и значају борилачких спортова. Резултат тог разговора је управо ово што данас видимо. Желим да нашем Олимпијском тиму пожелим пуно успеха на Играма у Паризу. Ова генерација је направила историјски корак, а то је пласман на Олимпијске игре у микс тиму, што је импресиван резултат имајући у виду да су међу 12 најбољих земаља -истакао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Претходни текстМитровчани поздравили Звездин караван
Следећи текстПредседник Вучић посетио Орлове, Тодоров: Велики дан за српски џудо