Милојевић и Иванић позивају на акцију „Црвено-бела крв“

46

У четвртак 27. и у петак 28. јуна ће се одржати јубиларна 30. акција „Црвено-бела крв“ на нашем стадиону, али и широм Србије и Републике Српске, а Владан Милојевић и Мирко Иванић позивају све људе великог срца да се одазову акцији.

Позивам све хумане људе да у четвртак и петак подрже акцију добровољног давања крви. Знамо да је то 30. јубиларна акција, и информисани смо да је у овом тренутку несташица крви, те да је врло важно да одзив буде велик. Верујем у то да ћемо још једном показати хуманост на делу и да ће одзив бити велик – рекао је Милојевић, а на његове речи се надозвео и Иванић.

Знамо да се 27. и 28. организује добровољно давање крви на нашем стадиону, али и широм Србије и Републике Српске. Позивам све људе доброг срца да дођу и помогну онима којима је то неопходно. Сигуран сам да ће одзив бити велики – закључио је искусни везиста.

Градови у којима ће се одржати акција “Црвено-бела крв”:

Требиње – Завод за трансфузијску медицину Требиње (општа болница) – 27. јун од 9 до 13 часова;

Бијељина – Општа болница Свети Врачеви Бијељина завод за трансфузију – 27. јун од 8 до 13 часова;

Приједор – Општа болница “Др Младен Стојановић”- 27. јун од 9 до 13 часова;

Добој – Болница Св. апостол Лука (завод за трансфузију) – 27. јун од 8 до 13 часова;

Сарајево – Болница Србија (одељење трансфузије) – 27. јун;

Бања Лука – Завод за трансфузију – 27. јун од 9 до 13 часова;

Сомбор – Црвени крст Сомбор (Апатински пут 19) – 27. јун од 9 до 12 часова;

Прокупље – Дом културе – 28. јун од 10 до 14 часова.

Наглашавамо да је ово период године када је велики дефицит давања крви, те је веома важно да се баш сада сви они који желе да донирају крв одазову, јер је реч о критичном времену, као и да једна јединица крви може да спаси и до три живота.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Звездаши, покажите хуманост!

Претходни текстЛазар Јовановић у Црвеној звезди
Следећи текстМитровчани поздравили Звездин караван