Лазар Јовановић у Црвеној звезди

27

ФК Црвена звезда наставља са активностима у летњем прелазном року и велико нам је задовољство што је нови фудбалер нашег клуба један од најталентованијих играча у Србији – Лазар Јовановић. Реч је о крилном нападачу рођеном 2006. године који је са Звездом потписао трогодишњи уговор, што је максимална дужина трајања за малолетног фудбалера.

Добродошлицу је Јовановићу први пожелео наш спортски директор Митар Мркела који о суперлативима говори о таленту омладинског репрезентативца Србије.

Политика клуба је да доводимо најталентованије младе играче из Србије и Лазар спада у ту групу. Играо је у Војводини и прави је бисер српског фудбала, те ми је изузетно драго што је у Црвеној звезди. Мислим да играчи таквог профила недостају српском фудбалу и верујем да ће навијачи препознати његов таленат и подржати га на путу да постане велики играч Црвене звезде. Брз је, дриблер, има игру „један на један“, и то су атрибути који су га препоручили Звезди. Заиста смо га дуго пратили и верујем да ће у наредном периоду на утакмицама које наш тим игра показати квалитет и оставити дубок траг у клубу. Радимо већ дуго на томе да доводимо најталентованије играче из Србије у Звезду и стало нам је до тога да у будућности буду окосница клуба – рекао је Мркела.

Јовановић је задужио дрес са бројем 91 и изразио велико задовољство због доласка у црвено-бели табор.

Пресрећан сам и пун емоција. Дошао сам у највећи клуб на Балкану и свестан сам да су велика очекивања од мене, али верујем да ћу успети да их оправдам, те да ћу постићи велике успехе са Звездом. Не плашим се очекивања у том смислу, већ ме она додатно мотивишу. Дошао сам да радим, тренирам и да се наметнем шефу стручног штаба. Одрадио сам већ јутарњи тренинг са екипом, и саиграчи су ме сјајно прихватили. Велики број њих знам из млађих категорија, играли смо једни против других, такође и из репрезентације. Што се мене лично тиче, највише волим да играм на позицији предњег везног, полушпица, шпица. Нисам много играо за први тим Војводине, али показао сам у млађим категоријама које су ми главне карактеристике. Сматрам да имам осећај за гол, дриблинг у трку и из места, шут са дистанце, реализацију, и углавном су ми форте нападачке карактеристике. Желим да са Звездом освојим дуплу круну и да будемо конкурентни у Европи, а што се мене лично тиче, да се што пре наметнем и изборим за стартну поставу – рекао је Јовановић.

Лазар Јовановић је рођен 30. новембра 2006. године у Новом Саду и прошао је млађе селекције Војводине, за чији је први тим дебитовао са 16 година. Наступио је укупно на 17 утакмица, и постигао један гол и то победоносни у надокнади времена против Вождовца. Стандардан је члан млађих селекција репрезентације Србије.

Претходни текстТактички обриси Звездине игре
Следећи текстМилојевић и Иванић позивају на акцију „Црвено-бела крв“