Александар Беђик други на БРИКС играма у Казању!

31

Нови чланови Веслачког клуба Црвена звезда и црвено-беле породице, браћа Ненад и Александар Беђик, одмах по доласку у Клуб забележили су и први успех на међународним такмичењима! Наиме, браћа Беђик су наступали на „BRICS Sports Games“ у Казању – Александар је представљао нашу земљу у скифу, а Ненад је био његов тренер. Наступ је био успешан, наш Александар је освојио сребрну медаљу за Србију увеславши други кроз циљ и истакао је да је, иако је циљао на злато, задовољан другим местом јер је трка била веома добра.

Своје виђење о такмичењу и трци је дао тренер Ненад Беђик:

– Пре свега бих кренуо од веома великог и домаћинског гостопримства од стране Русије, где су нас прихватили као да смо домаћи. Организација комплетног такмичења је била на изузетно високом нивоу. Александар је извеслао супер трку, ако узмемо у обзир да је веслачкој репрезентацији Русије ово било подједнако важно такмичење као и Олимпијеске игре и да су се максимално спремали. Био је конкурентан од самог почетка трке, чак је и водио до 1200м где је, уз мало ометања ветра, испао из ритма и пао на друго место. И поред тога, веома брзо се вратио и наставио даље, али нажалост није било довољно времена да преузме водећу позицију до краја трке. Ја, као његов тренер, сам веома задовољан трком. Увидели смо неке недостатке што нам је циљ да у наредном периоду исправимо. За крај бих честитао Александру на изузетној борби и супер извесланој трци.

ВК Црвена звезда честита репрезентативцу Србије Александру Беђику, као и његовом тренеру Ненаду Беђику, на оствареним резултатима и жели им много среће и успеха у даљем раду!

Претходни текстЗвездин караван одушевио Нишлије
Следећи текстПума Родригез потписао за Црвену звезду