Звезда и Терзић – 10 година успеха!

12

Генерални директор Црвене звезде – Звездан Терзић је у наш клуб стигао пре тачно 10 година, и од тада, заиста, знамо само за успехе.

Ипак, тог 19. јуна 2014. године ништа није било тако сјајно и бајно. Радници су штрајковали, а струје на Маракани није било, па је нови шеф стручног штаба у том тренутку морао да буде промовисан на тераси. И није се кренуло од нуле, већ из минуса и огромног дуга. Звезда је тада била далеко испод нивоа какав јој припада на основу историје и репутације.

У ових 10 година, урађено је много тога, а Звезда је сада на јаком европском нивоу. Учешћа у европским такмичењима се подразумевају, а равно катастрофи би било само и помислити да Звезда не буде шампион Србије. Руше се рекорди и пишу се нове странице историје, а Звездина публика никада није била оволико бројна и уједињена око успеха вољеног клуба.

Памтиће се плус 32 у односу на вечитог ривала, величанствене ноћи против Краснодара, у Салцбургу, али и скалп тада најбољем тиму на свету Ливерпулу. Тај чувени 6. новембар 2019. године и 2:0 против Клопове машинерије је нешто о чему је цео свет причао и нешто о чему ће се и за 100 година причати када је реч о навијачима Звезде.

Уследио је период стабилности, великих очекивања која су бивала испуњена и етаблирање Звезде као најмоћнијег клуба на Балкану. Звезда је уједно постала и бренд, клуб који у овом делу Европе нема равног себи.

Постали смо бастион најталентованијих српских фудбалера, реорганизована је Омладинска школа, и формирали смо сијасет репрезентативаца на које смо данас поносни. Изграђени су нови терени, модернизован је стадион и иде се у корак са највећим клубовима на свету.

Звезда је са Звезданом Терзићем на челу клуба у ових 10 година успела да освоји осам титула и четири купа, односно четири дупле круне. Звезда је за то време три пута наступила у групној фази Лиге шампиона и четири пута играла Лигу Европе, а очекује је још једна групна фаза ове јесени.

Верујемо да ће наредна деценија бити још успешнија!

Претходни текст„Црвено-бела крв“ 30. пут на Маракани
Следећи текстРаспоред лигашког дела АБА лиге за сезону 2024/25, Црвена звезда на старту гостује Дубаију