Неђић: Сарадња Звезде и Графичара кључна за развој играча

18

Шеф стручног штаба развојног тима Црвене звезде – Марко Неђић је сумирао претходну такмичарску годину 2023/24, која је била и те како успешна на бројним пољима за Графичар и младе играче.

Сезона је прошла очекивано, уз доста младих играча, који су прошли први део такмичења кроз наш ростер и потом стигли у први тим Црвене звезде. Исто тако у другом делу првенства је прикључено доста младих фудбалера. Испунили смо два циља. Први је био у погледу развоја играча, а други да са младом екипом заузмемо позицију и место у плеј-офу. Свака част стручном штабу и играчима, јер уопште није било лако доћи до тога, с обзиром на број година фудбалера и притисак под каквим су морали да играју. Ако посматрамо само резултат можемо рећи да је сезона била турбулентна, али када је у питању конкретно игра на терену, то није био случај. Ово је наша трећа сезона у Графичару, а када погледамо развој фудбалера имамо право да кажемо да радимо добар посао. Момци се први пут сусрећу са сениорским фудбалом и за њих су то веома тешке утакмице. Показали су потребан караткер, нарочито када су играли под императивом победе. Сматрам да смо атипична екипа у првенству, јер на свакој утакмици идемо на тријумф. Не гледамо противника, већ нас и развој момака. Под тим мислим како да их најбоље прилагодимо свим изазовима и омогућимо им напредак – истакао је Неђић.

Графичар је у сезони иза нас направио искорак у националном купу стигавши до осмине финала.

Сигурно да су утакмице у Купу Србије показатељ доброг рада и производ нашег међусобног односа. На тим мечевима се заправо видело колико Прва лига Србије није лака за младе играче, а са друге стране колико је добра за њихов “пут” и развој. Момци су на дуелима са Спартаком и Партизаном заслужили да одиграју одличне утакмице. То истичем на основу њиховог рада и приступа током свакодневних обавеза, јер су управо добре партије стигле као плод доброг и напорног рада. Представили су се у правом светлу, поготово на мечу са вечитим ривалом. Нисмо одустајали од наше игре, већ смо желели да се надмећемо. Наша визија је била да играмо исто против екипа из Суперлиге, као што то радимо у нашем шампионату. Дуели у националном купу су нам подигли самопоуздање и уверили нас да су играчи спремни за већи ниво.

Млади стратег је нагласио одличну сарадњу Црвене звезде и нашег развојног тима.

Пут преко Графичара, као развојног тима Црвене звезде, је најбољи за младе фудбалере. Кроз неколико година у назад, на сваких шест месеци играчи направе корак напред у виду трансфера у Суперлигу Србије или иностранство. Црвена звезда и Графичар имају сјајну сарадњу, те је управо она кључна у целокупном процесу развоја играча. Наш комплетан стручни штаб је прошао кроз Омладинску школу Звезде и самим тим знамо како клуб дише и шта се очекује од нас. Поред играча и тренери су појачали први тим Црвене звезде, а то је прави показатељ да идемо у добру смеру и наравно подстрек за даљи рад – закључио је Неђић.

Претходни текстКовачевић и Стојков тријумфовали на почетку сезоне
Следећи текстДраган Вуковић више није тренер Црвене звезде