Рокас Гиедраитис Звездин до 2026!

20

Кошаркаш Црвене звезде Меридианбет Рокас Гиедраитис продужио је верност црвено белима на још две сезоне и остаје наш члан до краја сезоне 2025-2026!

Продужењем уговора са искусним литванским крилним играчем (30 година, 16.08.1993, Таураге Литванија) почео је прелазни рок за КК Црвена звезда Меридианбет и формирање тима за такмичарску сезону 2024-2025 (Џоел Боломбој је већ продужио уговор за наредне две сезоне).

Рокас Гедраитис који је током сезоне у бројним утакмицама, а посебно у финалу плеј офа АБА лиге, игром, борбеношћу, приврженошћу нашем клубу, али и понашањем ван терена, показао зашто је доведен у Црвену звезду, у коју је стигао прошлог јула из Басконије.

Рокас Гедраитис је висок је 201 центиметар, игра на позицији крила. Имиџ поузданог евролигашког играча изградио је одличним играма у екипи АЛБА из Берлина (2018-2020) као и Басконији (2020-2023). Прве кораке правио је у родној Литванији (Шиаулиај) и једном од два највећа литванска клуба – Лијетувос Ритасу (2015-2018).

Новим уговором, наш „Роки“ остаће у црвено-белом дресу до 2026. године у коме је већ освојио два трофеја и бори се за трећи већ у првој сезони.

КК Црвена звезда Меридианбет наставља са изузетно интензивним активностима у прелазном року који је за наш клуб управо почео, а јавност ће благовремено бити обвештавана искључиво кроз званичне платформе и канале нашег клуба.

КК Црвена звезда Меридианбет

 

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Кахвић најефикаснији, Кнежевић најкреативнији
Следећи текстЈелић: Звезда има будућност, спремамо играче за први тим