Црвена звезда Меридианбет повела са 1:0 и стигла и до 2000. победе у историји клуба!

51

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у првом мечу финалне серије КЛС 89:88. Тиме су остварили и 2000.победу у историји клуба, а по први пут од 1945.године и историјата дербија, једна екипа забележила је 7 узастопних победа у „вечитим дербијима“!

Црвена звезда је славила после изузетно узбудљиве завршнице. Партизан је имао напад за победу, али Ледеј није погодио у последњој акцији гостију којој је претходила велика конфузија у хали, техничка, слободно бацање за госте…

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет био је Дејан Давидовац са 23 поена, док је код пораженог најбољи био Алекса Аврамовић са 20.

То значи да је Црвена звезда повела у финалној серји КЛС , и до титуле у домаћем шампионату им недостаје само једна победа.

Изузетно узбудљива утакмица пред 6500 гледалаца решена је у узбудљивој завршници уз много конфузије у којој је било неколико врло спорних ситуација на рачун Црвене звезде, као и техничка клупи нашег тима због конфузије коју је изазвао записнички сто не обавестивши нашег тренера Јаниса Сферопулоса да нема више ни један тајм аут што је санкционисано техничком грешком и слободним бацањем за госте. Ипак, црвено бели су успели да се одбране и поведу 1-0. Нажалост, Јаго Дос Сантос доживео је повреду листа и на носилима је изнет из хале, али су сви остали момци од којих су многи попут Недовића и Митровића ровити успели да изнесу терет ове утакмице и окончају је на прави начин!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ – ПАРТИЗАН 89:88

(31:24, 20:28, 26:21, 12:15)
Дворана: “Александар Николић”
Гледалаца: око 6.000
Судије: Јовчић, Обркнежевић, Јевтовић

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић 2, Теодосић 2, Томпкинс 3, Давидовац 23, Митровић 12, Лазић 2, Илић 4, Недовић 11, Гиедраитис 12, Дос Сантос 18

Партизан:,Аврамовић 20, Анђушић 17…

Тренер Црвене звезде Меридианбет Јанис Сферопулос био је изузетно љут након утакмице, а конференцију за медије је прекинуо након краћег излагања у коме је јасно изнео проблеме са којим се суочава црвено бели тим последња три месеца са огромним притисцима:

Желим да честитам играчима на победи данас. Била је то за нас велика победа, али ту сам скоро десет месеци. Сви су видели шта је мој став као тренера Црвене звезде. Увек сам поштовао лигу и противника, противничке навијаче и судије. До сада нисам причао ни о чему другом осим о кошарци. Нажалост Партизан је успео са ових два-три месеца приче о судијама да данас доведе тројицу судија који нису судили истим критеријумом. Морају судије више да нас поштују и можемо да причамо о суђењу. Можемо да бранимо наш тим ако нападнемо судије. Можемо и ми то да урадимо. Нема питања – рекао је тренер црвено белих.

Следећи меч је на програму у среду када ће у Београдској арени домаћин бити Партизан (20 часова). Евентуални трећи меч на програму у суботу од 20.30 часова.

Претходни текстНемања Стојић у Црвеној звезди
Следећи текстБилећа угостила шампионе