Црвена звезда – Чукарички 4:1 (1:1)

30

Фудбалери Црвене звезде су у последњем, 37. колу Суперлиге Србије савладали Чукарички на домаћем терену резултатом 4:1 и тако увеличали шампионско славље. У тиму Владана Милојевића је најрасположенији био Питер Олањинка, који је био двоструки стрелац, док је првенац у црвено-белом дресу постигао Насер Ђига, а стрелац је био и Жан Филип Красо, асистенције су уписали Огњен Мимовић и Александар Катаи.

Црвена звезда – Чукарички 4:1 (1:1)

Стадион: Стадион „Рајко Митић“.

Гледалаца: 36.891.

Судија: Јелена Цветковић.

Жути картон: Канга (Црвена звезда).

Стрелци: Олањинка у 32. и 55, Ђига у 79. и Красо у 90. минуту за Црвену звезду, а Роган у 16. минуту за Чукарички.

Црвена звезда: Глазер, Мимовић, Ђига, Драговић (од 59. Милуновић), Радојевић (од 59. Недељковић), Канга, Кнежевић (од 78. Стаменић), Шљивић (од 82. Н. Митуљикић), Олањинка, Катаи, Сремчевић (од 59. Красо).

Резерве: Поповић, Недељковић, Милуновић, Николић, Стаменић, Хванг, Иванић, Н. Митуљикић, Ј. Митуљикић, Ендиаје, Красо.

Чукарички: Каличанин, Роган (од 72. Ђорђевић), Серафимовић, Л. Суботић, Станковић, Сисоко, Ковач (од 84. Прокопијевић), Милојевић (од 46. Миладиновић), Никчевић, Ергелаш (од 84. Стојановић), Мело (од 56. Тедић).

Резерве: Филиповић, Арсовић, Колони, Миладиновић, Павков, Прокопијевић, Радосављевић, Стојановић, А. Суботић, Тедић, Ђорђевић.

Утакмица између Црвене звезде и Чукаричког је прва у историји српског фудбала у којој је судијска тројка била сачињена од женских арбитара – Јелене Цветковић, Иване Јовановић и Александре Костић, којима је капитен нашег клуба уручио цвеће у знак поштовања.

Слављенички је стартовао меч, а тим Владана Милојевића је спорије ушао у утакмицу, да би Чукарички дошао први до гола у 16. минуту преко Рогана. Раздрмао је црвено-беле Кнежевић, када се изборио за добру позицију у 26. минуту, те гађао даљи угао Каличанина са ивице казненог простора, али је голман Чукаричког успео да сачува своју мрежу. До изједначења је Црвена звезда дошла у 32. минуту, када смо видели прелепу акцију. Канга је дубинским пасом у шеснаестерац пронашао усамљеног Мимовића, који је био несебичан, те проиграо Питера Олањинку, а Нигеријцу није било тешко да спроведе лопту у мрежу уз помоћ стативе. Играо се 36. минут када је Канга из корнера упутио добар центаршут, а након одбитка су на лопту натрчали Сремчевић и Катаи, али нису успели да захват лопту на жељен начин, те је голман гостију успео да интервенише. До краја првог дела игре смо видели покушај Драговића након корнера Канге, када је лопта прошла тик уз стативу.

Наставила је Црвена звезда да напада и почетком другог полувремена, па смо у 50. минуту видели нови центаршут Канге са левог бока за Катаија, који је високо скочио и послао лопту преко пречке. У 53. минуту је одличну прилику имао Сремчевић, када млади нападач није успео да савлада Каличанина. Два минута касније је Звезда дуплирала предност. Сјајно је пробио тада Катаи по левом боку и упутио повратан пас на десетак метара од гола, где је натрчао Питер Олањинка, те левом ногом закуцао лопту у небрањени део мреже.

У току је био 59. минут када је цео стадион био на ногама да последњи пут поздрави свог капитена – Александра Драговића, док је северна трибина скандирала његово име, а у игру је тада ушао Немања Милуновић, коме је такође, данас опроштајни меч, као и Кости Недељковићу, који је у игру ушао уместо Виктора Радојевића.

Нови добар центаршут Канге из слободног ударца и покушај Катаија, који је завршио преко гола смо видели у 62. минуту. Истакао се Глазер у 64. минуту, када је на сјајан начин интервенисао после шута Ковача. Покушао је Кнежевић у 70. минуту да угрози гол Чукаричког на проигравање Мимовића, али је био изблокиран. Поново је сјајан био Глазер, када је у 74. минуту направио сјајну параду и поново одбранио ударац Ковача. До свог првенца је дошао Насер Ђига у 79. минуту, када је прелепо центрирао Канга из корнера, Милуновић је надвисио дефанзивце гостију, али му је шут главом одбранио Каличанин, док је младић из Буркине Фасо натрчао на одбитак и закуцао лопту у мрежу. Снажан ударац је упутио Красо у 84. минуту са двадесетак метара, али је нову одбрану уписао Каличанин. Коначан резултат је поставио Жан Филип Красо у последњем минуту меча, када је након сјајног продора, прелепо шутирао са ивице казненог простора и од стативе послао лопту у мрежу.

Црвена звезда је тако на најлепши могући начин ставила тачку на сезону у којој је освојила седму титулу, односно четврту дуплу круну у низу.

Претходни текстМилојевићу уручено признање за 200. утакмицу
Следећи текстМилојевић: Без навијача ови успеси не би имали смисла