У сусрет противнику – Чукарички

19

Црвена звезда ће у суботу од 19 часова на Маракани дочекати екипу Чукаричког у оквиру 37. кола домаћег шампионата. Очекује нас градски дерби на Маракани, а сви навијачи нашег клуба ће моћи да уживају у слављеничкој атмосфери поводом прославе 35. титуле првака државе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Чукарички су до сада одиграли 68 утакмица, рачунајући сва такмичења. У сусретима градских ривала, наш клуб је славио на 54 меча, уз четири ремија и 10 пораза, те гол разлику 111:39.

Посматрајући кроз клупску историју, најубедљивију победу против популарне “Чуке” смо остварили у сезони 1996/97, када смо славили са високих 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последњи дуел против Чукаричког смо одиграли на нашем терену у другом делу сезоне, 24. фебруара 2024. године. Славили смо са 3:0, а Гелор Канга, Шериф Ендиаје и Ин Бом Хванг су головима довели црвено-беле до тријумфа.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Капије Маракане ће бити отворене за све заљубљенике у боје нашег клуба на последњем мечу у сезони, уједно и прослави дупле круне.

Сви навијачи Звезде који неће моћи да бодре уживо своје миљенике, ће моћи директан пренос утакмице да посматрају на каналу Арена Премиум 1 од 19 сати. Програм на Звезда ТВ можете пратити путем нашег студија, који стартује један час пред почетак меча, а ексклузивни гост ће бити бивши ас Радован Кривокапић.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМЕ ЕКИПА

Звезда је титулу обезбедила четири кола пре краја домаћег првенства, пред последње коло смо убедљиви лидери са 93 бода, 16 више од другопласиране екипе. Црвено-бели су славили на 30 утакмица, ремизирали у три наврата и изгубили исто толико пута, уз гол разлику 90:27. Уочи предстојећег меча смо савладали Војводину у оквиру финала Купа Србије са 2:1 и обезбедили четврту узастопну дуплу круну. Наш тим су до пехара головима водили Мирко Иванић и Урош Спајић.

Чукарички заузима шесту позицију на табели Суперлиге Србије са 57 освојених бодова. Популарни “Брђани” се могу похвалити позитивном статистиком, с обзиром на то да су победили на 16 мечева, девет пута одиграли нерешено и претрпели 11 пораза, уз гол разлику 56:43. У претходном колу првенства су изгубили од Партизана са 0:1 на свом терену.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Чукарички наступа у систему игре 4-2-3-1. На голу је млади Филип Самуровић, а његова замена Лазар Каличанин.

Последњу четворку чини Звездино дете – Никола Станковић, а два штопера су искусни Миладин Стевановић и наш некадашњи ђак и првотимац Вукашин Јовановић. Место крај леве аут линије је намењено за Немању Тошића. Тројица централних везних играча су капитен Марко Доцић, интернационалац Малија – Самбоу Сисоко и нешто офанзивнији у односу на њих талентовани Игор Миладиновић. По боковима наступају вешти дриблер Лука Аџић, некадашњи првотимац нашег клуба, и десетка Чукаричког – Ђорђе Ивановић. Најистуренији је Винисиус Мело.

Опције са клупе су Лука Суботић, Војин Серафимовић, Виктор Роган, Стефан Ковач, Немања Милојевић, Бојица Никчевић, Милан Павков, Слободан Тедић, Урош Миладиновић и Митар Ергелаш.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Јелена Цветковић.

Први помоћник: Ивана Јовановић.

Други помоћник: Александра Костић.

Четврти судија: Никола Радаковић.

ВАР: Милица Миловановић.

АВАР: Момчило Марковић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Плеј-оф:

ТСЦ – Напредак 6:0

Партизан – Раднички 1923 (субота, 25. мај – 18:00)

Војводина – Младост (субота, 25. мај – 19:00)

Плеј-аут

Јавор – Железничар (петак, 24. мај – 18:30)

Нови Пазар – Раднички Ниш (петак, 24. мај – 18:30)

Спартак – ИМТ (петак, 24. мај – 18:30)

Вождовац – Радник (петак, 24. мај – 18:30)

Претходни текстПрограм Звездине прославе 35. титуле
Следећи текстДраговићев опроштај од Звезде на прослави титуле