Црвена звезда шампион АБА лиге!

99

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет освојили су титулу шампиона АБА лиге! Црвено-бели су и у трећем мечу финала плеј-офа против Партизана славили, овога пута резултатом 76:82 (18:20, 20:22, 14:17, 24:23), и са 3:0 у победама освојили своју седму титулу шампиона АБА лиге.

Црвено-бели су, иако константно вређани са трибина Београдске Арене од стране навијача Партизана, који су у пар наврата отишли и корак даље и вређали породице наших играча, успели да дођу до шампионске титуле, пошто су у финалној серији регионалног такмичења славили са 3-0.

Најрасположенији у победи нашег тима у недељу увече били су Митровић и Гедраити са по 12 , 11 је додао Јаго, док је Лазић бројао до девет.

Изабраници Јаниса Сферопулоса ушли у поприлично добро у меч и већ на старту направили осетну предност. Деловали су црвено-бели током првих десет минута веома добро, имали су у пар наврата +7, али је пред крај овог дела игре противник успео да узврати, а резултат после првих десет минута игре у Београдској Арени био је 20:18 у корист нашег тима.

Друга четвртина донела нам је велику борбу, али су кошаркаши Црвена звезде успешно чували предност, иако је екипа Партизана била расположеније у односу на прву четвртину. Наши момци су имали одговор и у нападу и у одбрани, што им је обезбедило предност од четири поена после првог полувремена – 42:38.

Како се играло у претходној четвртини, настављено је и у овој. Играло се добро на обе стране, а онда је средином трећих десет минута уследио прекид због убацивања флаше на терен. После вишеминутног већања судија и прекида, настављен је меч, а наш тим је серијом од 7-0 успео да опет дође до осетније предности од осам поена (52:44). Одиграли су црвено-бели до краја овог дела игре веома сигурно, па су после 30 минута имали предност од седам поена – 59:52.

И последњих десет минута се водила велика борба, али је наш тим био на висини задатка читаве четвртине. Успешно су играчи КК Црвена звезда чували предност и на крају славили са 82:76 и тако дошли до укупно седме АБА титуле.

Изјава Јаниса Сферопулоса: – Желим да кажем да овај трофеј припада свима у тиму, прво играчима, онда и члановима управе, менаџмента, нашим навијачима, али дозволите ми да посветим овај трофеј Николи Топићу, који је био два пута повређен и такође Стефану Лазаревићу који није био овде с нама, али је заслужио овај трофеј, срећни смо што смо донели ову срећу нашим навијачима. Срећни смо да смо завршили АБА лигу тако како јесмо, а сада… Треба да се одморимо и наставимо до краја сезону, овај трофеј припада свакоме.

КК Црвена звезда Меридианбет: Смарт, Теодосић 6, Томпкинс 5, Давидовац 9, Митровић 12, Лазић 9, Боломбој 6, Илић, Недовић 6, Гедраитис 12, Гилеспи 4, Дос Сантос 11.

Спортско друштво Црвена звезда упућује искрене честитке кошаркашима, стручном штабу, менаџменту Кошаркашког клуба Црвена звезда и свим Звездашима на изузетном успеху и импресивно освојеној титули шампиона АБА лиге!

Претходни текстПионирке шампионке Србије!
Следећи текстСтојан Вујко: Искрене честитке КК Црвена звезда на освојеној титули АБА лиге