Ослабљени кадети поражени од Војводине

11

Кадетска селекција Црвене звезде је поражена на гостовању Војводини резултатом 4:1. Иако ослабљени, црвено-бели су константно претили и имали прегршт прилика за гол, а једини погодак за наш тим је постигао Стефан Младеновски у 48. минуту утакмице.

Војводина – Црвена звезда 4:1 (2:0)

Стадион: СЦ „Вујадин Бошков“.

Судија: Душан Белић.

Стрелци: Докић у 2. и 90, Јауковић у 23. и Станишић у 83. минуту за Војводину, Младеновски у 48. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Божичић (Војводина), Миладиновић (Црвена звезда).

Војводина: Богдановић, Скорупан, Еремић (од 60. Матић), Чејовић, Пупавац, Вукосављевић (од 64. Божичић), Јовановић (од 69. Петаковић), Докић, Стојановић, Станишић, Јауковић.

Црвена звезда: Миладиновић, Булатовић, Ристовски, Манојловић, Младеновски, Кнежевић, Цветковић, Ивановић, Мишић, Јевђић (од 45. Мрваљевић), Столић.

Наш клуб броји највише репрезентативаца на Европском првенству до 17 година које се одржава на Кипру, те је шеф стручног штаба наших кадета – Слађан Николић морао знатно да измени стартну поставу за утакмицу са Војводином. Већ у другом минуту је Звезда имала шансу да дође до вођства. Прошао је по десној страни Кнежевић, а затим упослио Столића, који је шутирао из прве, али је пречка била савезник домаћој екипи, те није дошло до промене резултата. Новосађани су из контранапада успели да постигну погодак и поведу након 180 секунди игре. Само четири минута касније је Младеновски покушао да изненади Богдановића, али се чувар мреже домаћина одлично поставио и спречио погодак. Невероватну шансу су имали наши кадети у 14. минуту, поново је Кнежевић протутњао по десном боку, проиграо Столића, а он је са око 11 метара погодио стативу, на одбитак је налетео Младеновски, али није виђен нови погодак. Након свих пропуштених прилика, стигла је казна, оборен је у шеснаестерцу Докић, а главни арбитар утакмице је показао на белу тачку. Прецизан је био Јауковић и довео Војводину до два гола предности. Покушавали су београдски црвено-бели да смање резулатат, али до краја полувремена није било изгледнијих прилика да то учине. Међутим, иако ослабљени, изабраници Слађана Николића су показали велику жељу и били равноправни противник током првих 45 минута игре.

Само три минута је прошло у наставку када су наши кадети започели акцију на средини терена, Мрваљевић је упослио Младеновског, који се сјајно снашао у ситуацији један на један и смањио резултат на самом почетку другог дела игре. Слободан ударац је у 52. минуту умало у гол претворио Столић, али је његов покушај главом након центаршута Ристовског зауставио поново оквир гола. И поред осигуране шампионске титуле, црвено-бели су били жељни да и у овом сусрету забележе тријумф и додају још три бода на свој конто. Сјајно је Мрваљевић разигравао своје саиграче по уласку у игру и стварао велике проблеме дефанзивцима Војводине. У листу стрелаца се уписао и Станишић поготком у 83. минуту утакмице. Услед малог броја измена, видно је било да је енергија наших играча на измаку и да не пружају исти ниво фудбала као у већем делу сусрета. Искористио је то Докић и својим другим голом поставио коначан исход меча.

Претходни текстСпајић и Мијаиловић на ширем списку репрезентације Србије
Следећи текстПанчев: Верујем у дуплу круну, управа ради одличан посао