Звездин велики корак ка циљу – Црвено-бели повели 2-0 у финалној серији

32

КК Црвена звезда Меридианбет повео је 2-0 у финалној серији АБА лиге, пошто је у среду пред крцатим трибинама хале “Александар Николић” победио екипу Партизана резултатом 80:73.

Најкориснији у победи црвено-белих у другој утакмици финала био је Немања Недовић са 21 поеном, док је Џоел Боломбој додао 10.

Трећа утакмица финалне серије игра се у недељу, а домаћин је екипа Партизана.

Црвено-бели су нешто спорије ушли у дуел, те дозволили противнику четири везана поена на самом старту, али су брзо успели да изједначе. До краја прве четвртине виђена је сјајна игра нашег тима, али је ипак после првих десет минута противник имао два поена предности – 17:19.

Ипак, већ током друге четвртине изабраници Јаниса Сферопулоса заиграли су доста озбиљније, а предвођени веома расположеним Немањом Недовићем успели су да дођу и до осетнијег вођства (34:27). До краја првог полувремена водила се велика борба, што и показује резултат по истеку 20. минута – 38:38.

У другом полувремену се вођство мењало, посебно током треће четвртине, али је наш тим сјајном игром успео да мирно приведе утакмицу крају и слави са 80:72.

Изјава Јаниса Сферопулоса: – Честитам играчима на игри. Заслужили смо победу. Одбрана је била боља него у првој утакмици. Њихов офанзивни скок и поени из другог напада су били наш највећи проблем у првом полувремену. О томе смо причали у свлачионици, па смо то после поправили. Градили смо предност и победили смо. Атмосфера је била сјајна, честитам навијачима на томе и честитам им што није било убацивања предмета на терен. 2:0 може да буде нешто и не мора да буде ништа. Имамо искусне играче који ово могу да изнесу. Чека нас дан одмора, покушаћемо да се одморимо и да се припремимо за недељу.

Црвена звезда Меридианбет: Смарт, Лазаревић, Теодосић 9 (4ск, 7ас), Томпкинс 8, Давидовац 7 (4ск), Митровић 2 (4ас), Лазић 10 (3ск), Боломбој 10 (3ас), Недовић 21, Гедраитис 3 (5ск), Гилеспи 2, Јаго 8 (5ск, 4ас).

Претходни текстЗвезда поразом у Новом Саду остала без титуле
Следећи текстИза југа Маракане – И млађи пионири бољи у дербију