Недовић блистао у новој победи КК Црвена звезда над Партизаном, сви поени црвено-белих на једном месту

34

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет су успели да одбране домаћи терен, пошто су у прве две утакмице финалне серије, пред крцатом халом “Александар Николић”, успели да победе Партизан.

У првом дуелу одиграном у понедељак изабраници Јаниса Сферопулоса славили су са 85:82, док је у утакмици одиграној два дана касније резултат био 80:73 у корист црвено-белих.

Атмосфера у крцатом Пиониру била је невероватна током прве две утакмице финалне серије, а наши играчи ношени огромном подршком Звездаша успели су да у среду наметну свој ритам игре, иако је после првог полувремена резултат био нерешен – 38:38.

Током треће четвртине се вођство константно мењало, али су црвено-бели сјајном игром, паметним одлукама у нападу и агресивношћу у одбрани, успели да током последњих десет минута стекну предност коју су чували до краја и славили са 80:73.

У другој полуфиналној утакмици заблистао је Немања Недовић са 21 поеном, а све поена постигао у је у првом полувремену, док је током другог дела игре Немања је одиграо изузетно квалитетно и паметно на оба краја терена.

Џоел Боломбој уписао је десет поена и то свих десет у другом полувремену. Иако је наш центар брзо ушао у проблем са личним грешкама, те није имао офанзивно запажену улогу током прве две четвртине, то се променило током других 20 минута, а његови поени у последњој четвртини били су изузетно битни у победи црвено-белих.

Сјајну партију смо видели и од капитена Бранка Лазића, који је баш као и Боломбој уписао 10 поена. Био је Лазић сјајан у одбрани баш као што смо то од њега и навикли, а нападачки је био на правом месту баш у право време, погодивши неке изузетно битне шутеве.

Међутим, није поглед на статистику довољан да би се схватило како је КК Црвена звезда играо у среду – тимски!

Милош Теодосић је уписао девет поена уз чак седам асистенција, а његова правовремена додавања саиграчима била су једна од кључних ставки и стварању осетне разлике током другог полувремена. Такође, огроман допринос имао је и Треј Томпкинс, који је погодио две изузетно важне тројке у преломним моментима сусрета.

Дејан Давидовац је био сигуран у нападу, Рокас Гедраитис је одиграо одлично одбрану и свако је дао свој допринос у веома битној победи нашег тима у другој утакмици полуфиналне серије АБА лиге.

Све поене КК Црвена звезда у победи над Партизаном у другој утакмици финала регионалне лиге погледајте у приложеном видеу.

Финална серија се сада сели у Београдску Арену, а трећа утакмица је на програму у недељу од 20.30.

Најзанимљивије моменте друге утакмице финалне серије погледајте у видеу који следи.

Претходни текстИза југа Маракане – И млађи пионири бољи у дербију
Следећи текстЗоран Терзић одржао предавање на „Звездином форуму“