Тошић и Маркочевић режирали преокрет

29

Јуниорска селекција Црвене звезде је након прекорета савладала Раднички из Ниша резултатом 3:1, у оквиру 28. кола Омладинске лиге Србије. Даворин Тошић се истакао са два поготка, први је донео изједначење у 80. минуту, док је другим голом у надокнади утакмице „закуцао“ победу нашег тима. Погодак за вођство је у 90. минуту постигао Дарије Маркочевић.

Црвена звезда – Раднички Ниш 3:1 (0:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Саша Ранисавић.

Стрелци: Тошић у 80. и 90. и Маркочевић у 90. минуту за Црвену звезду, Лазовић у 54. минуту за Раднички Ниш.

Жути картони: Тошић (Црвена звезда), Д. Ристић, Миленковић, Продановић (Раднички Ниш).

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић, Милосављевић, Видојевић, Бубања, Лечић, Цветковић, Радоњић (од 55. Теофиловић., Кривокапић (од 70. Мирановић), Вукојевић (од 33. Тошић), Маркочевић.

Раднички Ниш: О. Ристић, Радовановић, Ћирић, Милосављевић (од 14. Џејмс), Цветковић, Д. Ристић, Терзић, Миловановић (од 57. Марјановић, од 71. Продановић), Тодоровић (од 75. Котник), Миленковић (од 52. Лазовић), Д. Ристић.

Свака утакмица је за изабранике Ненада Милијаша сада финале, с обзиром да је на табели само бод разлике између црвено-белих и београдског ИМТ-а. Почели су изузетно офанзивно наши јуниори, а већ у трећем минуту је мало фалило да се затресе мрежа Нишлија. Стојковић је сјајно нациљао Видојевића у казненом простору ривала, али је одлично интервенисао Ристић. Нешто мање од 120 секунди је прошло до наредног опасног напада, а у главној улози се нашао Вукојевић, који је пробио по левој страни, међутим његов шут је завршио у спољној страни мреже. Цветковић је направио себи нешто више простора у 16. минуту и упутио ударац, који је лако одбранио чувар гола гостујућег тима.

Први период игре је у потпуности обележила доминација црвено-белих, те се игра одвијала на делу терена која је припадала Радничком. Вукојевић је морао да напусти игру после само 33. минута игре, након што је осетио бол у мишићу, а заменио га је Тошић. Још један покушај је уследио након слободног ударца, али је Цветковић шутирао мало преко гола. Невероватан пројектил је упутио Лечић са око 30 метара, али је сјајном парадом Ристић спречио погодак црвено-белих.

Почетак другог полувремена није донео велике промене, те је Црвена звезда и даље била конкретнија и опаснија екипа. Радоњић је извео слободан ударац са стране у 47. минуту, највиши у скоку је био Тошић, али се поново испречио чувар мреже Нишлија. Само који тренутак касније је запретио и Маркоћевић, лопту је са гол линије избацио један од дефанзиваца Радничког. Иако је Милијашев тим играо сјајно и претио у сваком нападу, први је до вођства дошао Раднички поготком Лазовића у 54. минуту.Брзо је реаговао шеф стручног штаба црвено-белих и на терен убацио Теофиловића, што је значило да ће Звезда до краја сусрета играти са два класична нападача. Мало је фалило да управо Теофиловић искористи грешку Ристића након сат времена игре, али се у тој намери испречио капитен гостију Ћирић.

Кружили су наши првотимци око казненог простора ривала, али су гости и даље успевали да одоле налетима нашег тима. Још једном је Звездина деветка покушала да угрози гол Ристића, али је он још једном био одличан и спречио погодак. Стојковић је у 81. минуту центрирао, а Тошић је био највиши у скоку и донео изјадначење својој екипи. Дошла је Црвена звезда до потпуног преокрета у 89. минуту, Бубања је извео корнер, а најспретнији у шеснаестерцу је био Маркочевић и довео црвено-беле до предности пар минута пре краја сусрета. Тошић је у касним минутима судијске надокнаде, сјајно шутирао и поставио коначан резултат утакмице.

Претходни текстЗвезда најбоља на Првенству Београда за старије пионире
Следећи текстЗвездаши, у среду мудро и још гласније! Апел председника КК Црвена звезда Меридианбет