Кадети убедљиво славили против Графичара

12

Кадетска селекција Црвене звезде је савладала Графичар на теренима иза југа Маракане са 0:5, у оквиру 26. кола шампионата Србије. Мрежу је начео Василије Костов, да би потом погађали Алекса Дамјановић, Алекса Василић, Ђорђе Ранковић и Стефан Столић.

Графичар – Црвена звезда 0:5 (0:2)

Стадион: „Терени Омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Марко Гњатовић.

Стрелци: Костов у 28, Дамјановић у 41, Василић у 62, Ранковић у 78. и Столић у 84. минуту.

Графичар: Максимовић, Ћопић, Мараш (од 58. Карловчан), Коларевић (од 66. Баштрица), Филиповић (од 59. Лековић), Ђианг, Ранковић (од 58. Ивановић), М. Крстић, Поповић (од 66. П. Крстић), Микетић, Топаловић.

Црвена звезда: Миладиновић, Цветковић, Рогановић, Павловић, Ивановић, Бубања (од 60. Манојловић), Ђорђевић (од 66. Мишић), Костов (од 76. Столић), Ранковић, Василић (од 67. Кнежевић), Дамјановић (од 67. Младеноски).

Од првог звиждука је тим Слађана Николића кренуо у офанзиву, те од почетка ставио до знања да жели три бода, како би осигурао титулу шампиона Србије. Прву прилику је имао Ранковић, који је примирио лопту послату од стране Ђорђевића, али је његов шут лако укротио Максимовић. Десет минута касније је Филиповић упутио центаршут у казнени простор Графичара, најбоље у њему снашао Ранковић, али је његов ударац главом завршио преко гола. Кружили су црвено-бели око шеснаестерца „љубичастих“ у 28. минуту, а гужву је искористио Василић, који је ракетним ударцем послао лопту у доњи десни угао, док је протинички голман својом парадом само улепшао погодак Звездине десетке. Започета је сјајна акција на средини терена, лопта је дошла до Ранковића, који је упутио центаршут у само срце шеснаестерца, а Дамјановић је рутински проследио лопту у мрежу и дуплирао предност свог тима.

Наставили су црвено-бели у истом ритму и у друом делу игре. Мало простора су остављали играчи Слађана Николића „Графосима“ за нападачки фудбал, те је противник константно био фокусиран на одбрану и покушаје из контранапада. Често су покушавали црвено-бели да шутевима ван 16 метара изненаде Максимовића, а још један у низу је био покушај Ранковића, али сигурно је интервенисао голман Графичара. Успела је Звезда да постигне и трећи погодак у 62. минуту, када је Ранковић хируриршки прецизно центрирао, а Василић главом поентирао за вођство од 3:0. Иако су осигурали победу, нису променили приступ игри наши омладинци, те су наставили са офанзивом, а прилику за гол је имао Цветковић, али је са гол линије лопту избацио један од дефанзиваца „Графоса“. Исплатио се труд Ранковића, те је након сјајног паса петом Столића, затресао мрежу у 78. минуту. Само шест минута касније су заменили улоге актери четврог гола. Те је сада Ранковић асистирао, а Столић погодио за пети погодак црвено-белих.

Претходни текстПлакета СД Црвена звезда Вељку Ражнатовићу
Следећи текстОмладинци Звезде поново на челу табеле