Звездино савршено пролеће у дербијима

16

Црвена звезда је у пролећном делу сезоне у свим категоријама одиграла укупно седам вечитих дербија, уписала је пет победа уз два ремија, а има прилику да побољша скор са највећим ривалом у предстојећем делу сезоне.

Кренућемо од првог тима Црвене звезде, који је на пролеће одиграо највише – три вечита дербија за нешто више од месец дана. Изабраници Владана Милојевића су показали апсолутну доминацију, како игром, тако и резултатски. Наиме, црвено-бели су прво ремизирали у 172. вечитом дербију резултатом 2:2, али поред голова Спајића и Ендиајеа, бројне прилике су остале неискоришћене, те смо на тој утакмици одиграној деветог марта дали наговештај да ћемо славити 20. априла у првој утакмици плеј-офа. Тако је и било, Звезда је тријумфовала у 173. окршају црвено и црно-белих, преокретом и голом у последњем минуту. Тада су за тим Владана Милојевића погађали Канга, Ендиаје и Катаи. Шлаг на торту стављен је у полуфиналу Купа Србије, када смо 24. априла славили са 2:0, док је херој био Питер Олањинка.

Јуче су одиграни дербији у Омладинској и Кадетској лиги Србије, а иако нису уписане две победе, Звезда је приказаном игром надиграла црно-беле. Одлично су се показали јуниори Црвене звезде против вечитог ривала, али је крајњи резултат гласио 1:1. Велика иницијатива је трајала пред голом противника од стране фудбалера Ненада Милијаша током комплетних 90 минута утакмице, па су тако наши бисери били надомак три бода. Једини гол за црвено-беле је постигао Матеја Радоњић у финишу дуела. Са друге стране, кадетска селекција нашег клуба је убедљиво славила против вечитог ривала са чак 4:0. Прелепо су играли дечаци рођени 2007. и 2008. године, те кроз течне и допадљиве акције стизали до голова. Као играч утакмице издвојио се двоструки стрелац и асистент – Алекса Василић, док су по једном мрежу ривала затресли Урош Ђорђевић и Василије Костов, а једну феноменалну асистенцију је уписао и Ђорђе Ранковић.

Селекција млађих кадета Црвене звезде је такође славила у вечитом дербију на гостовању и показала да је блистава будућност пред нашим клубом. Резултат тима који са клупе предводи Немања Јокић је гласио 1:2, а стрелци за црвено-беле били су Димитрије Шарић и Василије Суботић. Потпуну доминацију су на терену испод северне трибине стадиона вечитог ривала показали и изабраници Дејана Шиљковића. Наиме, петлићи су започели серију непобедивости над црно-белима и уз много неискоришћених шанси дошли до минималне победе, а једини гол на мечу је постигао Михајло Банковић на асистенцију Вељка Берића.

Претходни текстЗвездин подмладак, кадети, јуниори и сениори на тренинг кампу у Кикинди
Следећи текстОлањинка: Заслужена титула, биће феноменално на прослави титуле