Милојевић синоним за Звездине успехе

9

Владан Милојевић је против екипе ТСЦ предводио Црвену звезду 203. пут рачунајући оба мандата. Од његовог доласка 2017. године наш клуб је кренуо поново да корача стазама старе славе, а по повратку на место успеха доминантно је успео да освоји 35. шампионску титулу.

Наиме, Милојевић је у четвртак, другог маја, дошао до своје четврте титуле као тренер Звезде. Све је почело у сезони 2017/18 када нико није имао велика очекивања од црвено-белих. Тада је наш успон кренуо практично од нуле, а предводио га је управо Владан Милојевић. Прво је после 10 дугих година успео да врати Црвену звезду тамо где јој је место – у европска такмичења и то из првог кола квалификација у групну фазу Лиге Европе, у којој је и презимио. На крају сезоне је освојио и шампионску титулу на веома доминантан начин.

Наставио је Звездин „Кларк Кент“ са низањем сјајних резултата, те је у сезони 2018/19 постао први тренер у историји, који је одвео један клуб у Лигу шампиона из првог кола квалификација. Тиме је наш клуб заиграо у најквалитетнијем такмичењу, први пут после 26 година. На крају сезоне се поновио сценарио, те смо освојили нову титулу шампиона државе. Сезона 2019/20 је кренула на идентичан начин, те смо поновили успех из претходне – ушли смо у Лигу шампиона из првог кола квалификација, док је у децембру 2019. године, Владан Милојевић одлучио да напусти кормило и препусти га Дејану Станковићу, који је суверено одржао стечену бодовну предност из јесењег дела сезоне.

Тако је садашњи шеф стручног штаба Звезде у првом мандату освојио три титуле шампиона државе, а предводио је наш тим до једног пролећа у Европи и два учешћа у Лиги шампиона.

Владан Милојевић се у децембру 2023. године вратио у Црвену звезде, а затим и четири кола пре краја првенства, упркос бодовном заостатку на полусезони успео да дође до своје четврте титуле. Занимљива чињеница јесте да Милојевић никада, као тренер Звезде, није елиминисан у двомечима квалификација за европска такмичења, с обзиром на то да има скор 12 од 12. Уз то Милојевић је тренер који је највише пута у историји клуба предводио црвено-беле на европској сцени, чак на 44 сусрета.

Претходни текстСтојан Вујко: Честитке Фудбалском клубу Црвена звезда на историјском успеху
Следећи текстЗвездин рекордер Милан Родић: Уживаћу у прослави титуле као никад пре!