„Звездаши, потребни сте нам у што већем броју!“ Црвено-бели дочекују Мегу, Сферопулос и Митровић зову у Пионир (петак, 19)

7

Улазимо у сам финиш сезоне, а пред кошаркаши Црвене звезде Меридианбет је нови изазов – полуфинална серија АБА лиге против екипе Меге.

Прва утакмица је на програму у петак од 19 часова у хали “Александар Николић”, а улаз на трибине је слободан.

Дан пред прву утакмицу полуфинала тренер нашег тима Јанис Сферопулос истакао је:

Пре свега смо веома срећни што се враћамо утакмицама. Имали смо паузу од 11 дана и то је са једне стране било добро – имали смо времена да унапредимо неке ствари офанзивно и дефанзивно, а са друге стране није лако, јер смо навикли да целе сезоне играмо на два дана. Мислим да сви једва чекају да почне полуфинална серија.

Играмо против тима који је изузетно талентован, веома су млади и играју веома енергично. Знамо се веома добро из лигашког дела сезоне, желимо да играмо нашу игру и трудићемо се да будемо максимално концентрисани током читаве утакмице. Желимо да се боримо за наше циљеве, а први је утакмица против Меге у петак.

Што се тиче здравственог стања тима, имали смо неке ситне проблеме, али мислим да су сви спремни за утакмицу, осми Ханге, који због прелома руке одсуствује.

Желео бих да искористим прилику да још једном позовем навијаче да дођу и подрже нас, јер нам њихова подршка много значи и потребно нам је да у петак дођу у што већем броју. Крај је сезоне и желимо да испунимо преостала два циља – да освојимо АБА лигу и КЛС.

Пред први дуел полуфиналне серије АБА лиге говорио је и Лука Митровић:
Сигуран сам да смо и ми и момци из Меге жељни играња после ове паузе. Јасно је да нас чека квалитетан противник, имали смо једно непријатно искуство против њих у лигашком делу сезоне, где су успели да нас победе на домаћем терену иако су јако млади. Морамо да будемо концентрисани, да дамо максимум и играмо нашу игру. Позвао бих све навијаче да дођу у што већем броју, крај је сезоне, а њихова подршка нам неизмерно значи.

Звездаши, видимо се у петак у Пиониру у што већем броју!

Претходни текстРеми омладинаца у дербију
Следећи текстЗвездини бициклисти са репрезентацијом Београда наступили у Мађарској