Црвена звезда – ТСЦ 2:1 (0:0)

15

Фудбалери Црвене звезде су победом над екипом ТСЦ, резултатом 2:1 на Маракани у оквиру 33. кола Суперлиге Србије, математички обезбедили седму узастопну, а укупно 35. шампионску титулу, с обзиром да је четири кола пред крај стекла предност од 14 бодова у односу на првог пратиоца на табели. За тим Владана Милојевића су погађали Питер Олањинка и Шериф Ендиаје, док је асистенцију уписао Ин Бом Хванг.

Црвена звезда – ТСЦ 2:1 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 4.812.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Олањинка у 55. и Ендиаје у 76. минуту за Црвену звезду, а Милосављевић у 60. минуту за ТСЦ.

Жути картони: Петровић, Станић (ТСЦ).

Црвена звезда: Глазер, Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић, Стаменић (од 70. Иванић), Хванг, Канга (од 70. Мимовић), Букари (од 88. Шљивић), Олањинка, Ендиаје (од 83. Катаи).

Резерве: Поповић, Мимовић, Николић, Ђига, Милуновић, Радојевић, Шљивић, Иванић, Катаи, Красо, Сремчевић.

ТСЦ: Илић, Крстић, Антонић, Ђорђевић, Петровић (од 82. Влалукин), Пејић, Ђаковац, Милосављевић (од 82. Шош), Ћирковић, Пантовић (од 63. Вулић), Јовановић (од 46. Станић).

Резерве: Симић, Поповић, Мирчевски, Станић, Цветковић, Вулић, Влалукин, Шош, Ракоњац.

Спорије су него иначе отворили меч изабраници Владана Милојевића, с обзиром да смо у првих петнаестак минута гледали уводно одмеравање снага и борбе на средини терена. У 17. минуту смо видели прву прилику за Звезду, када је Родић са левог бока центрирао за Букарија, али је његов ударац главом завршио поред гола. Само два минута касније, видели смо готово идентичну акцију, само је овога пута центаршут упутио Олањинка, а Ендиаје шутирао главом поред стативе гола Илића. У 20. минуту је Хванг у паду покушао да лобује голмана гостију у паду када је лопта завршила преко гола. Најбољу прилику у првом полувремену имао је Ендиаје у 35. минуту, када је након центаршута Мијаиловића и проигравања од стране Букарија, успео да захвати лопту и усмери је у малу мрежу, али је Илић крајњим напорима извукао лопту из мреже.

Ново узбуђење пред голом ТСЦ-а виђено је два минута касније, када је Хванг одлично извео корнер и пронашао капитена – Драговића, чији је ударац главом завршио метар поред леве стативе голмана гостију. У 44. минуту смо видели карактеристичан продор Букарија по десној страни и ударац који је зауставио Илић, а неколико тренутака касније је Олањинка одложио за Хванга лопту на двадесетак метара, чији је ударац завршио на пречки. Играо се последњи минут првог полувремена када је Олањинка натрчао на одбитак и са десетак метара опалио по лопти, али је и његов ударац успео да одбрани чувар мреже екипе из Бачке Тополе.

На нешто бољи начин су изабраници Владана Милојевића отворили други део игре, те смо у 53. минуту видели шансу Спајића на центаршут Хванга из корнера када је лопта завршила преко пречке. У 55. минуту је запретио Хванг, а Илић избацио лопту у корнер. Репрезентативац Јужне Кореје је потом сјајно центрирао из корнера за Питера Олањинку, који је успео да матира голмана ТСЦ-а главом, пославши лопту под пречку. Међутим, ТСЦ је успео да поравна резултат пет минута касније. Није пореметио Црвену звезду примљен погодак, те је у 67. минуту запретио Спајић након лепе лопте Канге, али је и овај пут лопта завршила преко голова. До новог вођства је Звезда дошла у 76. минуту када је одлично по десној страни пробио Мимовић и проиграо Родића на другој стативи, чији је изблокиран шут завршио на стативи, а на одбитак је натрчао Шериф Ендиаје и закуцао лопту у мрежу. Чим је ушао у игру у 83. минуту, Катаи је запретио ТСЦ-у, ударцем са ивице петерца искоса, али је Илић успео да одбрани његов ударац.

Фудбалери Црвене звезде су тако новом победом и математички обезбедили седму узастопну, а укупно 35. шампионску титулу, с обзиром да је четири кола пред крај стекла предност од 14 бодова у односу на првог пратиоца на табели.

Претходни текстЗвездине даме у финалу Купа!
Следећи текстЗвезда је шампион Србије!