У сусрет противнику – Војводина

7

Фудбалери Црвене звезде ће гостовати Војводини на стадиону „Карађорђе“, у недељу, 28. априла од 17 часова и 30 минута у оквиру другог кола плеј-офа Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Војводина важи за један од клубова са којима смо одиграли највећи број утакмица, што говори податак од чак 211 међусубних мечева.

Београдски црвено-бели су као победници изашли на 122 утакмице, 49 пута је било нерешено, а „Стара дама“ је тријумфовала на 40 сусрета. Гол разлика је такође на страни шампиона и износи 401:218 у корист Црвене звезде.

Са наредним ривалом смо се састали два пута ове сезоне. Прва утакмица је одиграна на отварању првенства, а наши момци су славили са убедљивих 5:0 на Маракани. У другој утакмици, одиграној у Новом Саду, Звезда је савладала Војводину са 1:2 погоцима Османа Букарија.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на стадиону “Карађорђе”, ће моћи да гледају утакмицу другог кола плеј-офа на каналу Звезда ТВ путем нашег студија, као и на Арени Премиум 1 од 17 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Владана Милојевића не знају за пораз у пролећном делу сезоне. Све победе и само један нерешен исход су Звезду довели до десет бодова предности у односу на првог пратиоца и са 80 освојених бодова надомак је седме титуле у низу. Црвено-бели су у првом колу плеј-офа савладали вечитог ривала након преокрета са 3:2, а само четири дана касније су били бољи од црно-белих и у Купу, када је човек одлуке био Питер Олањинка.

Са друге стране, Војводина се налази на шестој позицији са 50 бодова, а на последњих 10 утакмица је славила чак осам пута. У уводном колу плеј-оф дела шампионата је поражена у гостима од ТСЦ-а са 3:2, а само који дан касније се пласирала у финале Купа победом над Радничким у Крагујевцу минималним резултатом.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази сјајни Лазар Царевић, а испред њега тврђаву чувају Ђорђе Црномарковић и млади Сеид Кораћ. На левом боку се налази Стефан Ђорђевић, док се на десном налази Милан Лазаревић. Средином терена диригују добро познати фудбалери, Његош Петровић и Вукан Савићевић, који су наступали за наш тим и освајали титуле. Леђа најистуренијем Михаилу Ивановићу чувају Дејан Зукић, Кејлеб Зади Сери и Норман Кембел. Шансу са клупе вребају такође некадашњи играчи Црвене звезде, Алекса Вукановић и млади Андрија Радуловић. Уз њих ће своје минуте чекати Матеус Индио, Синиша Тањга, Стефан Букинац и Асмир Кајевић, док ће уколико буде потребе првог голмана морати да замени Драган Росић.

СУДИЈЕ

Главни судија: Новак Симовић.
Први помоћник: Никола Ђоровић.
Други помоћник: Милош Симовић.
Четврти судија: Стефан Јекнић.
ВАР: Станко Остраћанин.
AВАР: Немања Петровић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Плеј-оф:

Петак:

-19:00 Чукарички – Младост

Недеља:

18:00 Напредак – Радники 1923
19:30 Партизан – ТСЦ

Плеј-аут:

Петак

-17:00 Вождовац – Спартак

Субота

-16:00 Радник – Нови Пазар
-18:00 Јавор – ИМТ
-20:00 Железничар – Раднички

Претходни текстЦрвено-беле пионирке и кадеткиње одличне на турниру у Румунији
Следећи текстКадети протутњали кроз Крагујевац